Belföld

A fideszes állatvédelmi javaslatcsomagról is dönthet holnap az Országgyűlés

Újabb ötnapos ülés

Megkezdődik ma 13 órakor a parlament őszi ülésszakának újabb, ötnapos ülésezése. Leszkovszki Tibor (MSZP) és Sándorffy Ottó (FKGP) elhunyt képviselőkről való megemlékezéssel kezdődik a mai ülés, majd napirend előtti felszólalásokra kerül sor.

Az interpellációk, az azonnali kérdések és válaszok órája után a Ház tárgyal a honvédelemmel kapcsolatos jogszabályokról, és a fideszes állatvédelmi javaslatról. Utóbbiról holnap dönthet is az Országgyűlés. Amint azt már megírtuk, a nyolc fideszes képviselő – köztük Kocsis Máté és Ovádi Péter – által jegyzett,

„Az állatok védelme érdekében szükséges egyes büntetőjogi tárgyú törvények módosításáról” szóló javaslatcsomag lehetővé teszi a szaporítókkal szembeni büntetőjogi fellépést, a különös visszaesők és az állatmérgezést elkövetők súlyosabb büntetését, az állatviadalokon nemcsak a szervezők, hanem a résztvevők büntetését is, emellett pontosítja az állattartástól való eltiltás szabályozását.

Szerdán gazdasági javaslatok kerülnek a parlament elé, például „A minimálbér és a garantált bérminimum 2022. évi emelésével összefüggésben szükséges adóintézkedésekről” szóló. Csütörtökön a Kúria, az Országos Bírósági Hivatal és az ügyészség 2020. évi tevékenységének beszámolója lesz napirenden. Az ötnapos ülés december 6-án, hétfőn zárul.

Kapcsolódó írásaink