Belföld

Tarlós István: A Városháza-ügynek a rendőrségen a helye

A jelenlegi Városháza-ügyet aligha lehetséges egy önkormányzati vizsgálóbizottság keretei között tisztázni – nyilatkozta az Indexnek Tarlós István, és hozzátette: az ilyen gyanús eseteknek a rendőrségen a helyük. A volt főpolgármester szerint a tömegközlekedés működése felfüggesztésének ötlete pedig egy buta blöff volt Budapest vezetése részéről.

Tarlós István: A Városháza-ügynek a rendőrségen a helye
Tarlós István: A Városháza-ügynek a rendőrségen a helye
Fotó: MH

Tarlós István a Városháza-üggyel kapcsolatban elmondta: szerinte az ilyen gyanús ügyeknek a rendőrségen a helyük, de ennek eldöntéséhez nem nélkülözhetetlen egy laikus és politikailag motivált önkormányzati vizsgálóbizottság.”

„Karácsony összevissza beszél”

A korábbi főpolgármester kifejtette véleményét a főváros kommunikációjáról is, mint mondta: „a főpolgármester összevissza beszél”. 

Legutóbb már az orosz elnök személyét vizionálta Karácsony Gergely az eladási história mögé. Amit nehéz intellektuálisan követni, különösen azért, mert közben azt is ismételgeti, hogy nincsen Városháza-ügy” – idézte fel Tarlós. A korábbi városvezető arra a kérdésre, miszerint az ő városvezetését is vizsgálja egy bizottság azt felelte: ezt a bizottságot már másfél éve létrehozták, ami „azóta sem ásott ki semmit” .

„Buta blöff” a BKV-leállás

Mint arról a héten beszámoltunk, Karácsony Gergely főpolgármester a napokban a miniszterelnök hivatalánál tüntetett, mondván, hogy a kormány „nem utalja a fővárosnak a budapesti tömegközlekedés finanszírozásának rá eső, 12 milliárdos forintos részét”.

Tarlós István ennek kapcsán úgy fogalmazott: a szóban forgó 12 milliárd forint egy megállapodás alapján jár a fővárosnak, amit bizonyos időközönként meg kell hosszabbítani. Tudomása szerint a főváros ezt még nem írta alá.

Hozzátette: a BKV leállításának belengetése egy buta blöff volt. Egy ilyen szolgáltatás szándékos szüneteltetését ugyanis vitathatatlan érvekkel szükséges alátámasztani” – fogalmazott Tarlós. Mint kifejtette: egy ilyen döntés esetén a főváros „kifizethetetlenül hatalmas” kártérítési perek elé nézne.

Kapcsolódó írásaink