Belföld

„Nektek kell átmenteni a normális eszméket a túlsó partra”

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert követően Kövér László a Fidesz Országos Választmányának elnöke szólalt fel a Fidelitas XVIII. tisztújító kongresszusán. A politikus visszaemlékezett a Fidesz alapításának évére. Szerinte az ő nemzedékük más volt, mint a mai fiataloké, bennük nem volt semmiféle heroizmus, egyszerűen csak egy szabad világot szerettek volna negyven év kommunizmus után.

„Nektek kell átmenteni a normális eszméket a túlsó partra”
Kövér László, a Fidesz Országos Választmányának elnöke
Fotó: MH / Hegedüs Róbert

A házelnök megjegyezte: Ez vezetett ahhoz, hogy 1989-ben a magyarok békés, demokratikus rendszerváltást hajtottak végre, lezárva a kommunizmus fél évszázadát.

Rámutatott: Voltak, akik a rendszerváltás idején át akarták menteni a múlt rendszerét, és voltak olyanok, mint ők, akik egy új világot akarnak teremteni.

Három évtizeddel a rendszerváltást követően új feladatot adott a történelem, egy olyan feladat, amely a Fidelitast még inkább közösséggé kovácsolhatja - hangsúlyozta.

Ma van egy olyan elit Európában, akik el akarják idegeníteni az európai közösséget a középosztálytól. Ha nincs középosztály, nincs demokrácia, ha pedig nincs demokrácia, nem születnek ellenvélemények – fogalmazott a Fidesz politikusa, hangsúlyozva: klímavédelemmel, jogegyenlőségi célokkal élnek vissza ez az emberek felett álló érdekcsoportok, a tőke- és a technológiai forradalom nyertesei.

Kövér László kijelentette, minden európai nemzetállamnak azonos sorsot szánnak, a mi célunk pedig, hogy ezzel szemben felvegyük a harcot.

„Nektek kell átmenteni a normális eszméket a túlsó partra” - fogalmazott.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom