Belföld

„Márki-Zay kihúzná a talajt több mint egymillió munkavállaló talpa alól”

A Fidesz szerint a baloldal veszélybe sodorja a 2010 óta elért gazdasági eredményeket, Márki-Zay Péter ugyanis „újra a balliberális gazdaságpolitikát hozná vissza, és még a minimálbért is feleslegesnek tartja, amivel kihúzná a talajt több mint egymillió munkavállaló talpa alól” - mondta a kormánypárt szóvivője pénteki videónyilatkozatában.

„Márki-Zay kihúzná a talajt több mint egymillió munkavállaló talpa alól”
Márki-Zay Péter újra a balliberális gazdaságpolitikát hozná vissza, és még a minimálbért is feleslegesnek tartja
Fotó: MH / Hegedüs Róbert

Zsigó Róbert emlékeztetett, januártól újabb 20 százalékkal emelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum. Kiemelte, a minimálbért akkor lehet emelni, ha nő a gazdaság és a vállalkozásokat nem terhelik magas adókkal.

Ez csak 2010 óta van így, a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal gazdaságpolitikájával azonban minimálbért se lehetne emelni - húzta alá a kormánypárti politikus.

Hangsúlyozta, a baloldal ugyanazt a rossz, elhibázott gazdaságpolitikát erőlteti, amivel kormányzásuk alatt tönkretették a gazdaságot, agyonadóztatták a vállalkozásokat és alacsonyan tartották a béreket.

Elmondta, a baloldalnak két kormányzati ciklus alatt 50 ezer forintról mindössze 73 500 forintra sikerült emelnie a minimálbért, a vállalkozásokat pedig nem segítették, hanem adóemelésekkel sújtották.

„Ennek ellenére a baloldal 2010 óta folyamatosan támadja a Fidesz nemzeti gazdaságpolitikáját, pedig az egyértelmű eredményeket hozott: növekedési pályára állt a magyar gazdaság, csökkennek az adók, nő a foglalkoztatás és nőnek a bérek is” - jelentette ki Zsigó Róbert.

Kapcsolódó írásaink