Gazdaság

Januártól több lesz a minimálbér, mint amennyi 2010-ben az átlagbér volt

A járvány ellenére már 4,7 millió ember dolgozik Magyarországon, és emelkednek a bérek is - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára a Magyarország Kormánya Facebook-oldalra pénteken délelőtt feltöltött videóban.

Januártól több lesz a minimálbér, mint amennyi 2010-ben az átlagbér volt
Schanda Tamás
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A politikus emlékeztetett, hogy januártól 200 ezer forintra nő a minimálbér, 260 ezer forintra pedig a garantált bérminimum, ami egy újabb szint a szakmunkások és a munka megbecsülésében.

Schanda Tamás kiemelte, hogy ezzel az emeléssel a minimálbér magasabb lesz a Gyurcsány-féle baloldal alatti átlagbérnél.

Objektum doboz

Hozzátette: a sikeres válságkezelésnek köszönhetően hazánkban erősödik a gazdaság, javul a foglalkoztatás és tovább nő a minimálbér.

Ennek számos pozitív hozadéka van, például a családtámogatások is emelkedni fognak. A támogató gazdaságpolitikának és a kiemelkedő gazdasági növekedésnek köszönhetően a kormány 670 milliárdos adócsökkentéssel tudja támogatni a vállalkozások béremelési törekvéseit - jegyezte meg az államtitkár.

Kapcsolódó írásaink