Belföld

Fidesz: Márki-Zay kiáll a migráció mellett

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke és baloldali szövetségesei politikáját képviseli az ellenzéki előválasztáson megválasztott miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter - írta a Fidesz csütörtökön közleményében.

Fidesz: Márki-Zay kiáll a migráció mellett
Márki-Zay Péter
Fotó: MH/Purger Tamás

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte, hogy Márki-Zay Péter csütörtökön Röszkén, az ideiglenes biztonsági határzárnál tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: egy ellenzék alakította kormány együtt kívánna működni a Frontex-szel, az európai határvédelmi ügynökséggel.

A Fidesz közleményében azt írta: Márki-Zay Péter rendszeresen kiáll a migráció mellett, nyíltan beszél a migráció előnyeiről és arról, hogy be kell fogadni a migránsokat, integrálni kell őket.

„A Soros-tervet egyedül a baloldal akarja végrehajtani” - hangsúlyozták, hozzátéve: teljesen mindegy, mit ígér a baloldal a kerítésről. Azt is mondták, hogy „nem lesz gázáremelés”, aztán háromszorosára emelték a gáz árát - jegyezték meg.

A Fidesz szerint „a baloldal egy szó nélkül végrehajtaná Brüsszel megrendeléseit és betelepítenék a migránsokat Magyarországra is”.

„A bevándorlástól egyedül a nemzeti kormány védi meg Magyarországot, a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal betelepítené a migránsokat és bevándorlóországot csinálnának hazánkból is” - fogalmazott közleményében a nagyobbik kormánypárt.

Kapcsolódó írásaink