Belföld

Városháza-gate: Bajnai Gordon áll Gansperger mellett

Tovább gyűrűzik a Városháza-gate. Ezúttal Anonymus egy fotót mutatott meg, amelyen jól látható, hogy Gansperger Gyula baloldali üzletember Bajnai Gordon volt kormányfő társaságában érkezik meg valahová, vagy távoznak valahonnan.

Városháza-gate: Bajnai Gordon áll Gansperger mellett
Bajnai Gordon, bukott kormányfő
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Bajnai Gordon saját Facebook-oldalán szólalt meg az ügy kapcsán, hosszas magyarázkodásban elismerte, hogy volt Wallis-os kollégája, Gansperger Gyula oldalán részt vett olyan üzleti megbeszélésen, amelyen téma volt a Városháza épületének értékesítése.

Az álarcos alak nehezményezte, hogy a főváros vezetői nem mondják el őszintén az igazságot a Városháza tervezett eladásáról. - Ehelyett mindent és mindenkit letagadnak, és sebtében összehívott sajtótájékoztatón próbálnak előremenekülni.

De minden hiába, lassan be kellene vallani a dolgokat - fogalmazott, majd azt közölte: az igazság az, hogy a főváros jó pár ingatlanját akarta fű alatt, közvetítők révén értékesíteni. Főleg külföldi üzleti köröknek, jutalékért cserébe. A Városháza miatt legalább öt, külföldi hátterű befektetői csoporttal tárgyaltak. Erre Anonymus szerint bizonyíték is van.

Rendhagyó módon az álarcos alak most nem hanganyagot juttatott el az Origóhoz, hanem egy fotót, amelyen jól látható, hogy Gansperger Gyula baloldali üzletember társaságában Bajnai Gordon volt kormányfő érkezik meg valahová, vagy távozik valahonnan.

Gansperger Gyula és Bajnai Gordon az Anonymus által közzétett fotón
Gansperger Gyula és Bajnai Gordon az Anonymus által közzétett fotón
Fotó: Origo

A két személy közös megjelenése már csak azért is érdekes, mert az Anonymus által legutóbb nyilvánosságra hozott hangfelvételen Gansperger Gyula beszél Bajnai Gordonról. A baloldali üzletember tudomása szerint Bajnai korábban két személyt ajánlott Karácsony Gergely figyelmébe. Az egyik Kiss Ambrus volt, a másik Tordai Csaba. Mint köztudott, előbbiből főpolgármester-helyettes lett, míg utóbbi jogi főtanácsadói posztot kapott a Városházán.

Az elmúlt napokban Karácsonyék rendre Fidesz-közeli üzletemberként emlegették Ganspergert, mégpedig arra hivatkozva, hogy két évtizeddel ezelőtt, az első Orbán-kormány idején Gansperger irányította az ÁPV Rt-t. Karácsonyék vélhetően szándékosan nem említették meg azt, hogy Gansperger később a Wallis Rt-ben került komoly beosztásba, és 2005 végén éppen Bajnai Gordont váltotta a vezérigazgatói tisztségben. Kapcsolatuk azóta is szoros, baráti maradt - emlékeztet a portál.

Kapcsolódó írásaink