Belföld

Hétmilliárd forint megtakarítás

Jelentősen olcsóbb lesz a népszavazás megtartása

Amennyiben a népszavazásra az országgyűlési választással egy időben kerül sor, jelentősen olcsóbban lehet megtartani. A Nemzeti Választási Iroda lapunk kérdésére azt írta, amennyiben jövő tavasszal, az országgyűlési választásokkal egy napon, tehát közös eljárásban országos népszavazás is lesz, úgy ez a Nemzeti Választási Iroda költségterve alapján mintegy hétmilliárd forintos megtakarítást eredményezhet a központi költségvetés számára a külön eljárás költségeihez képest. 

Mint ismert, az Országgyűlés nemrég ellenzéki kezdeményezésre módosította a népszavazási eljárásról és választásról szóló jogszabályokat, megszüntetve azt a tilalmat, hogy nem tűzhető ki országos népszavazás az országgyűlési, az európai parlamenti és az önkormányzati választást megelőző és követő negyvenegy napon belüli időpontra.

A kormány korábban azt nyilatkozta, a népszavazási kezdeményezés azért is rendkívül fontos, mert ha a magyarok nagy része kiáll a gyermekvédelmi törvény mellett, akkor a bevándorlás elleni küzdelemhez hasonlóan a gyermekek védelmének ügye sem bukhat el, Európában pedig elsőként a magyaroknak lesz lehetőségük elmondani a véleményüket a gyermekvédelem és az LMBTQ-propaganda kérdésében.

A kérdések, amelyeket a Nemzeti Választási Iroda, majd pedig a Kúria is jóváhagyott, a következők:

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?
Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom