Krónika

Müller Cecília: Mindenki éljen az oltás lehetőségével!

A delta vírusvariáns hazánkban is egyre erősebben terjed, így még soha nem volt ennyire fontos a koronavírus elleni védőoltás - hívta fel a figyelmet Müller Cecília országos tisztifőorvos csütörtökön a Magyarország Kormánya Facebook-oldalra feltöltött videójában, egyúttal mindenkit arra kért, hogy a hétfőn kezdődő oltási akcióhéten mindenki éljen a lehetőséggel, és adassa be a vakcinát.

Müller Cecília: Mindenki éljen az oltás lehetőségével!
Müller Cecília országos tisztifőorvos
Fotó: koronavirus.gov.hu

Müller Cecília elmondta: a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumi vizsgálatai alapján egyértelműen a delta vírusvariáns dominál Magyarországon is, sőt a delta plusz variánst is kimutatták már. Ez azt jelenti, hogy a vírusnak egy rendkívül fertőző, gyorsan terjedő változatával állunk szemben. Már a tünetek megjelenése előtti két napban is továbbadhatja a kórokozót a megfertőződött személy, a vele egy háztartásban élők pedig nagyon nagy eséllyel kapják el tőle a vírust.

Objektum doboz

Az országos tisztifőorvos arra is felhívta a figyelmet, hogy a napi fertőzöttek száma gyorsan emelkedik, és egyre több koronavírusos beteget ápolnak kórházban. Az országos tisztifőorvos úgy fogalmazott: a járvány kezdete óta még soha nem volt ennyire fontos a védőoltás, így mindenkit arra kér, hogy a hétfőn, november 22-én kezdődő oltási akcióhéten minél többen éljenek a lehetőséggel, és adassák be a vakcinát.

Hozzátette: az oltási hét azoknak is kiváló alkalom, hogy akik már legalább négy hónappal ezelőtt megkapták a második adag vakcinát, azok beadathassák a harmadik, emlékeztető dózist.

A Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, György István még szerdai sajtótájékoztatóján jelezte: november 22-étől az összes kórházban, 101 intézményben várják azokat, akik meg akarják kapni a koronavírus elleni vakcinát. Nem kell sem időpontot foglalni, sem előzetesen regisztrálni.

Az oltási akcióhétre csütörtök délután Orbán Viktor kormányfő is külön felhívta a figyelmet egy Facebook-posztban:

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom