Belföld

Újabb milliárdos állt be Márki-Zay mögé

A gazdasági bűncselekményekkel gyanúsított Bige László után újabb baloldali milliárdos állt be Márki-Zay mögé - ezt Márki-Zay maga jelentette be. Az új támogató: Bojár Gábor milliárdos vállalkozó, a Graphisoft alapítója, aki korábban Juhász Pétert szponzorálta.

Újabb milliárdos állt be Márki-Zay mögé
Márki-Zay Péter
Fotó: MH/Purger Tamás

Bige László után egy másik magyar milliárdos, Bojár Gábor, a Graphisoft alapítója is beállt Márki-Zay Péter mögé - írja az Origo. Márki-Zay Péter ezt saját maga jelentette be Gulyás Márton baloldali aktivista podcastjában. 

Bojár Gábor 28,6 milliárd forintos vagyonával a 49. leggazdagabb magyar.

Bojár a kommunista rendszerben kapott nagyon komoly állami beruházások révén alapozta meg milliárdos vagyonát. Az elmúlt években komoly összegekkel támogatta a magyarországi radikális baloldalt. Kezdetben a 2018-as választáson hatalmasat bukó Juhász Pétert támogatta, még nizzai nyaralójában is üdültette. Utána a Momentum mellé állt, majd megzsarolta őket, mert a 2018-as választáson még a Momentum nem állt be a baloldali összefogásba. Vagyona több mint 30 milliárd

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom