Belföld

Egyre többen követelik Karácsony lemondását

Az összevissza beszélő főpolgármester már a baloldal számára is kínos

Fogy a levegő Karácsony Gergely körül, csak halmozza a következetlenségeket a városvezető.

Egyre többen követelik Karácsony lemondását
Mostanra szinte teljesen fölélték a Tarlós Istvántól megörökölt 199 milliárd forintos fővárosi vagyont
Fotó: MH/Purger Tamás

A Volner Párt felszólítja Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy haladéktalanul mondjon le, adja át a hivatalát egy méltóbb embernek, és fejezze be Gyurcsány Ferenc kiszolgálását – közölte Volner János független országgyűlési képviselő a Városháza előtt szombaton. Szerinte Karácsony Gergely méltatlanná vált Budapest képviseletére, hiszen bebizonyosodott róla, hogy megpróbálta eladni a Városháza műemlék épületét, és amikor ez kiderült, folyamatosan hazudott és átverte a budapestieket.

Hangsúlyozta: Karácsony Gergelyék folyamatosan felélik a főváros vagyonát, 199 milliárd forintot örököltek Tarlós István korábbi főpolgármestertől, mostanra ezt az összeget szinte teljesen elköltötték. Emlékeztetett: amikor kiderült a Városháza eladásának szándéka, először azt mondták, hogy ez fel sem merült; majd miután kitudódott, hogy a főváros vagyonkezelője tárgyalt az ügyben, akkor azzal reagáltak, hogy csak egy tanulmányt vizsgáltak az ügyben réges-régen. Aztán amikor nyilvánosságra került, hogy idén májusban tárgyaltak az eladásról, akkor Karácsony Gergely újból tagadásba menekült.

A Volner Párt különösen súlyosnak tartja Karácsony Gergely vagyonfelélését annak ismeretében, hogy a városvezetés körül csak úgy nyüzsögnek a különböző baloldali érdekeltségű vállalkozók – fogalmazott Volner János.

Időközben Karácsony Gergely az ATV-ben bevallotta: Barts J. Balázsnak volt felhatalmazása, hogy egyebek mellett a Városháza bérléséről tárgyaljon, illetve azt is elismerte, hogy új épületbe költöztetnék a Főpolgármesteri Hivatalt. A magyarázkodások már a baloldalon is kiverik a biztosítékot, a 24.hu szerint olyan ez a Városháza-ügy, mintha Karácsonyék nem is akarnák tisztázni az egészet.

A városvezető gondjait növelheti, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság a jogsértő frankfurti villamosbeszerzés miatt 150 millióra büntette a BKV-t, és megsemmisítette a 35 használt villamosról szóló felhívást. Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya nyomozás indított. A Fidesz emlékeztet: a főpolgármester összehívhatta volna a közgyűlést megvitatni a villamosbeszerzést, de ehelyett egy személyben döntött.

Az átgondolatlan tevékenység újabb példája, hogy szakértői javaslatok alapján két éve negyvenmillió forintért pavilont húztak fel a Vörösmarty téri szoborcsoport fölé, idén azonban megint nejlonborítású védelmet kapott a hideg ellen.

Kapcsolódó írásaink