Belföld

Karácsonyék hazugságspirálja

Karácsony Gergelyék két újabb hazugságát cáfolja meg az a videó, amelyet ma hozott nyilvánosságra az Anonymusként emlegetett álarcos alak.

Karácsonyék hazugságspirálja
Karácsony Gergely balliberális főpolgármester
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Újabb videót hozott nyilvánosságra a sajtóban csak Anonymusként emlegetett álarcos alak. Ezen ismét beszélgetésrészletek hallhatók, s a most közzétett felvétel egyenesen megsemmisítő erejű Karácsonyékra nézve. A hanganyagon a fővárosi vagyonkezelő vezére, Barts Balázs hangja hallható, s egyik helyen ezt mondja a Városháza eladásáról:

„És a reakció az volt, meglepő módon, hogy a legjobban az tetszett a döntéshozóknak, hogy ne menjünk el innen, mert az túl nagy támadás, hogy kimegyünk a központból. (...) És ha van érdeklődő, akkor adjuk el az egész épületet. Itt a régi városfal, tehát a régi városfalon kívül maradjon a fővárosé, és nézzük meg, hogy ezt az épületet, ezt a hatvanezer négyzetméteres épületet, valaki megvenné-e.„

Majd Barts így folytatja: „Azt akarom csak mutatni – amit a Gyula (Gansperger Gyuláról van szó) mondott –, hogy a politikus itt tartanak. Én azt mondtam nekik, hogy ne menjünk bele és ne kezdjünk el arról beszélni, hogy 12 ezer négyzetméter és 620 ezer forintért építem az A kategóriás irodaházat plusz áfa és 250 ezer a mélygarázs négyzetmétere. Mert nem itt tart még a kérdés. Az a kérdés: lehet-e más helyen a városháza és lehet-e új épületben a városháza? Vagy csinálunk itt egy új épületet (...). Tehát van egy régi városházánk és mellé épül valami új. Erre az volt a mondás, hogy az lehet! És akkor ez a döntés született.”

Objektum doboz

A szöveg másképpen nem értelmezhető, csak úgy, hogy a fővárosi politikusok, tehát Karácsony köre tudott a Városháza eladásáról, jóvá is hagyta azt, ezzel pedig gyakorlatilag felhatalmazást adott arra, hogy vevőt lehet keresni a Városháza épületének, ingatlanának legnagyobb részére.

Videója végén Anonymus hozzáteszi: „Vevő van, nem is egy. A politikusok döntése tehát az, hogy a Városházát és a telek nagy részét el kell adni, a maradék területen pedig újat kell építeni.„ Az álarcos megjegyzi azt is: „Ez a beszélgetés a főváros vagyonkezelőjének Attila úti épületében zajlott 2021. május 5-én, 14 órától. Gansperger Gyula és Berki Zsolt társaságában.”

Fegyelmivel megúszta a Városháza eladásáról tárgyaló Vagyonkezelő vezére

Karácsony Gergely adott még egy esélyt Barts Balázsnak, aki a főpolgármester szavai szerint „hibázott„ és a főváros vezetésének akaratával ellentétesen tárgyalt a Városháza eladásáról. Pénteki sajtótájékoztatóján a főpolgármester válaszolt az újságírók kérdéseire, de az Indexnek nem árulta el, szerinte hazudott-e Barts, amikor azt állította, a döntéshozók jóváhagyták a Városháza eladását. A Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. elnök-vezérigazgatója, Barts J. Balázs írásbeli fegyelmit kapott.

Karácsony az ügyre reagálva egy pénteki sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: „Barts Balázs hibázott csőbe húzták és hülyeségeket beszélt”. A főpolgármester tehát szokása szerint ezúttal sem vállalja a felelősséget, mindent beosztottjára akar kenni.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink