Belföld

Bige beismerése: „Márki-Zay az egyetlen, aki közel áll a szívemhez”

Bige László a HVG-nek adott interjújában cáfolta a szóbeszédet, mi szerint Karácsony Gergelyt vagy Gyurcsány Ferencet támogatná, magát egy független, szabadgondolkodású embernek tartja, akinek véleménye van. A vörösbáró gátlástalanul dörgölőzik a baloldali miniszterelnök-jelölthöz, hátha megússza a rá kiszabott rekordbüntetést.

Bige beismerése: „Márki-Zay az egyetlen, aki közel áll a szívemhez”
Bige László
Fotó: MH

„Márki-Zay az egyetlen, aki közel áll a szívemhez, mert ő nem egy pártot, egy csoportot, hanem az egész országot képviseli (…) ez az ország soha nem volt még olyan megosztott, és soha nem volt olyan mély erkölcsi és morális válságban, mint ma” – tette hozzá Bige.

Bárkitől elfogad adományt a választási kampányára Márki-Zay Péter, és reméli, hogy Bige László baloldali milliárdos is beszáll a finanszírozásba.

Remélem, hogy Bige László nem csak húsz dollárral fog hozzájárulni az ellenzék sikeréhez  – válaszolta a baloldal miniszterelnök-jelöltje a kampányfinanszírozására vonatkozó riporteri kérdésre, a Jelen közéleti magazinnak adott videós interjúban. Márki-Zay Péter arra utalt, hogy korábban Barack Obama 20 dolláros mikroadományokkal gyűjtötte össze a pénzt a végül győztes elnökválasztási kampányára. – Igen, azt remélem, hogy Bige László is támogatni fogja a kampányunkat és bárki mástól is elfogadjuk a pénzt. 

A tizenkettedik leggazdagabb magyar, a 115,5 milliárdos vagyonnal rendelkező Bige László a Klubrádió műsorában már október elején egyértelművé tette, hogy beszáll a baloldal választási kampányába, mindenképpen támogatni fogja azt a miniszterelnök-jelöltet, aki megnyeri az ellenzéki előválasztást. Bige bírósági eljárás alatt áll vesztegetés és hűtlen kezelés vádjával. Szerinte politikai indíttatású az eljárás, ezért nyilvánvalóan abban bízik, hogy a baloldal győzelme esetén a segítség fejében eltussolják az ügyét.

Kapcsolódó írásaink