Belföld

Márki-Zay Péter bevallotta, hogy eltörölné a rezsicsökkentést

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, Dömötör Csaba a közösségi oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter – a saját bevallása alapján – eltörölné a rezsicsökkentést.

Márki-Zay Péter bevallotta, hogy eltörölné a rezsicsökkentést
Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje, Hódmezővásárhely polgármestere
Fotó: MH / Purger Tamás

Dömötör Csaba Facebook-bejegyzésében az áll:

„Ez súlyos. Miközben a baloldali pártok a parlamentben azonnali lépéseket követelnek az energiaárak mérséklésére, miniszterelnök-jelöltjük egyértelmű, kerek és félreérthetetlen mondattal teszi egyértelművé, hogy eltörölné az érvényben lévő hatósági árazást, azaz a rezsicsökkentést. Márki-Zay Péter nem hajdanán mondta ezt, nem pár éve, hanem tegnap. A saját oldalára feltöltött videójában."

A Gyurcsány Ferenc vezette baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter ugyanis szó szerint ezt mondta: A rezsicsökkentésnek azt a formáját, amit Orbán Viktor kitalált, azt nem szeretnénk fenntartani.

Objektum doboz

Elfogadja a vörösbáró pénzét

Bárkitől elfogad adományt a választási kampányára Márki-Zay Péter, és reméli, hogy Bige László baloldali milliárdos is beszáll a finanszírozásba. A baloldal miniszterelnök-jelöltje azt is elmondta, a támogatásokat elfogadja, de senkinek semmit nem ígér cserébe.

Remélem, hogy Bige László nem csak húsz dollárral fog hozzájárulni az ellenzék sikeréhez  – válaszolta a baloldal miniszterelnök-jelöltje a kampányfinanszírozására vonatkozó riporteri kérdésre, a Jelen közéleti magazinnak adott videós interjúban. Márki-Zay Péter arra utalt, hogy korábban Barack Obama 20 dolláros mikroadományokkal gyűjtötte össze a pénzt a végül győztes elnökválasztási kampányára. – Igen, azt remélem, hogy Bige László is támogatni fogja a kampányunkat és bárki mástól is elfogadjuk a pénzt. 

A tizenkettedik leggazdagabb magyar, a 115,5 milliárdos vagyonnal rendelkező Bige László a Klubrádió műsorában már október elején egyértelművé tette, hogy beszáll a baloldal választási kampányába, mindenképpen támogatni fogja azt a miniszterelnök-jelöltet, aki megnyeri az ellenzéki előválasztást. Bige bírósági eljárás alatt áll vesztegetés és hűtlen kezelés vádjával. Szerinte politikai indíttatású az eljárás, ezért nyilvánvalóan abban bízik, hogy a baloldal győzelme esetén a segítség fejében eltussolják az ügyét.

Kapcsolódó írásaink