Belföld

A Karácsony-féle Városháza eladásával kapcsolatban küldött videót Anonymus

Ismét jelentkezett az Anonymus, ezúttal a Karácsony Gergelyhez kapcsolódó Városháza-botrány miatt.

A Karácsony-féle Városháza eladásával kapcsolatban küldött videót Anonymus
Anonymus újra jelentkezett, most a Karácsony-féle Városháza eladásával kapcsolatban
Fotó: Bennfentes

Az Origo információi szerint nagyon sok szerkesztőségbe küldték el az alábbi videót. Az álarcos alak ezúttal Berki Zsolt kapcsán játszott le egy hangfelvételt. Berki annak a Northern Rock Kft.-nek a tulajdonosa, amely az Index által nyilvánosságra hozott szerződés szerint megbízást adott a Városháza eladására. 

Objektum doboz

Az álarcos által most bemutatott hanganyagon két férfi beszélget, az nem derült ki, hogy kik ők pontosan.

Egyikük azonban egyértelműen, jól hallhatóan megnevezte Berki Zsoltot, és részletesen elmondta, hogy Berki közreműködésével hogyan jutott hozzá korrupciógyanús körülmények között a fővárosi önkormányzat egyik ingatlanához. Az esetet elmesélő férfi világossá tette azt is, hogy az ingatlanvétel 2019 után, már Karácsony Gergely főpolgármestersége idején történt.

Anonymus az állítások súlyát tovább erősítve megadta a szóban forgó ingatlan helyrajzi számát. A hivatalos, interneten elérhető adatok szerint ez egy XXII. kerületi 7400 négyzetméteres, beépítetlen telket jelöl, melynek vételára bruttó 101 millió volt. A fővárosi vagyonkezelővel a Grébics Ingatlan Zrt. szerződött - írja a Magyar Nemzet.

Mint korábban megírtuk, a régmúltból már ismerős szereplők bukkannak fel a Karácsony Gergely-féle Városháza-botrányban. Az ingatlan értékesítésével azt a Beák és társai Ingatlanközvetítő Kft.-t bízták meg, amely annak idején az MSZP Köztársaság téri székházára is vevőt talált. A megbízást adó vállalkozás elsőre talán ismeretlen, a Northern Rock Kft. neve keveseknek csenghet ismerősen.

Kapcsolódó írásaink