Belföld

Rongyrázás a balos lakodalmon

Az uniós pénzesőben részesített Pannónia Nyomda Kft. újra a Cseh család tulajdonában van, miközben a pályázatok kapcsán vizsgálódik az OLAF

A Momentum európai parlamenti képviselője, Cseh Katalin uniós pályázatai kapcsán kitört botrány nem volt akadálya annak, hogy a Momentum alelnöke és a II. kerület alpolgármestere hetedhét határra szóló lakodalmat tartson.

Rongyrázás a balos lakodalmon
Messzire kellett menni a ruháért: a luxusmárkának hazánkban nincs üzlete
Fotó: Bennfentes.net

Luxusesküvőn házasodott össze Cseh Katalin és Berg Dániel 2021 augusztusában – számolt be a Momentum két politikusa, Katka & Dani lagzijáról a Bennfentes.net hírportál, hozzátéve, hogy megszerezték az esküvő fotóit. Mint írják, a fotókat a Momentum belső körei-ből szivárogtatták ki, és nagyon is beszédesek: arany, pezsgő és elképesztő rongyrázás mindenütt.

A Momentum európai parlamenti képviselőjének, Cseh Katalinnak és a II. kerületi önkormányzat momentumos alpolgármesterének, Berg Dánielnek lagziját a budapesti Haris Parkban rendezték. Ennek költségeit korábban nyolc–tizenkétmillió forintra taksálta a Bennfentes, ám a képek tanúsága szerint jócskán alábecsülhették. Ezen az exkluzív helyszínen csupán a terembérlet nyolcezer euró (2,8 millió forint).

Cseh Katalin Galia Lahav ruhakölteménye pedig még egy hollywoodi esküvőn is ritkaság – olvasható a képes beszámolóban. Ha eddig valaki nem hallott volna e luxusruhamárkáról, ne magában keresse a hibát, ez azért lehet, mert Magyarországon még nincs üzletük, csupán New Yorkban, Milánóban és Svájcban. Az ifjú pár megmutatta országnak-világnak, hogy az embereket irritáló rongyrázásban, pénzszórásban a határ a csillagos ég. Az EP-képviselőnek a nagy Gatsby stílusában megtervezett luxus-menyecskeruhája például több százezer forintra rúghat – írja a Bennfentes.

Cseh közösségi oldalán reagált, sérelmezte, majd megköszönte, hogy a „propagandának köszönhetően” ilyen sokan osztozhatnak a boldogságukban. Azt is hangsúlyozta: az esküvőjük összköltsége a töredéke volt annak, amit állítanak. „Nincsenek illúzióm, a propaganda folytatni fogja aljas és hazug lejáratási kísérletét, akár az esküvőnket is felhasználva, de elmondom újra, nincs titkolni valóm” – zárta bejegyzését a momentumos politikus.

Cseh Katalin luxusesküvőjével nem lenne senkinek semmi baja, ha történetesen alig valamivel korábban – szintén a Bennfentes jóvoltából – nem derül ki, hogy a Cseh Katalinhoz köthető cég, a Pannónia Nyomda Kft., illetve a Cseh-családhoz szoroson köthető üzleti kör 4,5 milliárd forint uniós forráshoz jutott. Méghozzá meglehetősen kétséges módon, kiemelten hátrányos helyzetű kistérségekben, Pest, illetve Nógrád megyében úgy, hogy azonos címen fióktelepet hoztak létre, így az uniós projektekhez kapcsolódóan jelentős összegű állami támogatást is le tudtak hívni. Azóta kiderült, hogy Szécsényben a fióktelephez kulcsuk sem volt, holott a fejlesztés megvalósításának teljesítési helyeként a fióktelep volt megjelölve.

Az ügyben egy magánszemély mellett Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő is feljelentést tett, és a NAV Bűnügyi Igazgatóságán a nyomozást is elrendelték. Emellett az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) is vizsgálatot indított az uniós pályázati pénzek kapcsán, a Gazdasági és Versenyhivatal (GVH) és a Közbeszerzési Hatóság is vizsgálódik az ügyben.

Felmerült ugyanis annak gyanúja, hogy a pályázatokon elnyert támogatást nem a beruházások elvégzésére fordították, továbbá az is, hogy az új prototípusként beharangozott célt egy, az üzleti körhöz tartozó cég már korábban megvalósította.
Cseh Katalin mindenesetre azt állította, hogy nem is ismeri és semmi köze nincs azokhoz a cégekhez, amelyeknek a fióktelepe Vácott, Szécsényben és Szirákon is ugyanott, ugyanarra a címen van bejegyezve, ahova a Pannónia Nyomda Kft. fióktelepe is, és a bejegyzés akkor történt, amikor az európai uniós pályázatot kiírták.

A Pannónia Nyomda az uniós pénz nagyobb részét egyébként akkor kapta meg, amikor Cseh Katalin már nem volt a cég ügyvezetője és tulajdonosa. Különös mindenesetre, hogy az uniós pénzeső ellenére a Pannónia Nyomda Kft.-vel szemben 2015 májusa után tizenháromszor (!) indult adóhatósági végrehajtási eljárás.

Mint azt lapunk korábban megírta, a cégnyilvántartás szerint a Pannónia Nyomda Kft. 2021. augusztus 23-án ismét a Cseh család tulajdonába és irányítása alá került. Egész pontosan Cseh Katalin édesapja, Cseh Tibor lett az új tulajdonos és az ügyvezető.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom