Belföld

Folytatódik a bölcsődefejlesztési program

Újabb bölcsődeépítési pályázat nyílt meg 50 milliárd forintos keretösszeggel - jelentette be a Facebook-oldalára feltöltött videóban csütörtökön Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Folytatódik a bölcsődefejlesztési program
Az 50 milliárd forintos pályázatból önkormányzatok és egyházak részesülhetnek, ha bölcsődét, mini bölcsődét, vagy akár családi bölcsődét hoznak létre
Fotó: MH/Ficsor Márton

Azon dolgozunk, hogy minden bölcsődés korú gyermeket nevelő családnak segíteni tudjunk, azt vállaltuk, hogy 2022 végéig lesz elegendő bölcsődei férőhely, ezt a vállalást teljesítjük most is - fogalmazott a tárcavezető.

Elmondta: ebből az 50 milliárd forintos pályázatból önkormányzatok és egyházak részesülhetnek, ha bölcsődét, mini bölcsődét, vagy akár családi bölcsődét hoznak létre. Fontos, hogy itt új férőhelyeket kell létesíteniük, ehhez jár a minimum 50 millió forintos, maximum 1 milliárd 440 millió forintos támogatás.

Objektum doboz

A miniszter kiemelte: további segítséget nyújtanak a pályázóknak, a Családbarát Központ és a Lechner Tudásközpont részletes, letölthető mintaterveket biztosít számukra, amelyeknek köszönhetően nem kell gondolkodniuk, hogy milyen bölcsődét hozzanak létre, a teljes tervkatalógus rendelkezésükre áll, emellett szakmai tartalommal is segítik a bölcsődék építését.

A videó végén Novák Katalin minden 3000 főnél nagyobb önkormányzatot és az egyházakat is arra biztatta, hogy tájékozódjanak és pályázzanak, éljenek ezzel a lehetőséggel.

Kapcsolódó írásaink