Belföld

Ezrek karácsonyát tennék szebbé

A református szeretetszolgálat idén is támogatja a rászorulókat

Novemberben több segélyakciót is elindított a Magyar Református Szeretetszolgálat. Az adakozni akarók tárgyi adományokkal, hátrányos helyzetű gyerekek kívánságainak teljesítésével és pénzadományok felajánlásával járulhatnak hozzá a rászorulókat segítő adventi programhoz.

A cél több mint kilencezer nehéz körülmények között élő család és idős ember karácsonyának szebbé tétele. A civil szervezet októberben háromezer Szeretetdobozt juttatott el országszerte iskolákba, munkahelyekre és gyülekezetekhez, hogy azokba tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket gyűjtsenek. Az akciót bárki támogathatja a 1358-as adományvonal felhívásával vagy az Adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül.

Az akció november 30-ig tart, ezt követően szállítják ki az adományokat a rászorulóknak, még az adventi időszakban. A tartósélelmiszer-gyűjtés mellett november 30-ig háromezer rászoruló gyermek kívánságát is igyekszik teljesíteni a Magyar Református Szeretetszolgálat.

A Szeretetdoboz.jobbadni.hu oldalon összegyűjtött kérések olyan gyermekektől érkeztek, akik meglehetősen szerény anyagi körülmények között nevelkednek, és szüleiknek nincs lehetősége megajándékozni őket. A szervezet idén is meghirdette a református gyülekezetek körében a Nyilas Misi Pakk elnevezésű programját. A korábban „cipősdoboz” néven ismert gyűjtőakció során mesekönyveket, játékokat vár a szeretetszolgálat.

Kapcsolódó írásaink