Belföld

Fidesz-KDNP: Márki-Zay ellenzi a rezsicsökkentést

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője szerint Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje nemcsak a migrációt támogatja, hanem a rezsicsökkentést is ellenzi.

Fidesz-KDNP: Márki-Zay ellenzi a rezsicsökkentést
Nacsa Lőrinc: Márki-Zay Péter minden témában „igyekszik felvenni a gyurcsányi tempót”
Fotó: Facebook

Nacsa Lőrinc videónyilatkozatában azt mondta: úgy tűnik, hogy Márki-Zay Péter minden témában „igyekszik felvenni a gyurcsányi tempót”.

Hozzátette: a sajtóban megjelent cikkek szerint a „baloldal miniszterelnök-jelöltje”, szó szerint ostobaságnak nevezte a rezsicsökkentést, és szerinte csak egyetlen módja van a rezsicsökkentésnek, ha kevesebb vizet, áramot és gázt használnak a háztartások.

„Úgy látszik, hogy Márki-Zay Péter nem különbözik főnökétől, hiszen nemcsak a migrációt támogatja, de a rezsicsökkentést is ellenzi” - fogalmazott Nacsa Lőrinc.

A frakciószóvivő a videóban megerősítette: a Fidesz-KDNP továbbra is kiáll a rezsicsökkentés mellett és megvédi annak eredményeit.

Nem fordulhat elő az, ami megtörtént a Gyurcsány-kormányok alatt, amikor elszabadultak az energiaárak, az országban veszélybe kerültek a háztartások - hangsúlyozta a kormánypárti politikus, aki szerint Márki-Zay Péter ezeket az időket „sírja vissza”.

Nacsa Lőrinc hangsúlyozta: a Fidesz és a KDNP nem hagyja, hogy visszatérjenek a múlt ötletei és emberei.

A baloldal azonnal tönkretenné az eredményeket

Alábbi összeállításunkból, melyben a fajsúlyos baloldali politikusok korábbi nyilatkozatait szemléztük kiderül: eszük ágában nincs megvédeni az Orbán-kormány eredményeit. A Gyurcsány-vezette roncskoalíció és annak mai napig aktív tagjai, ha hatalomra jutnak, azonnal brutális rezsiárakkal lehetetlenítenék el a magyar családok életét.

Gyurcsány Ferenc (DK), 2014:

„Origo: A rezsicsökkentésről például mi lesz a közös álláspont?

Gyurcsány: Az egy hülyeség.

Origo: Ön ezt mondja, az MSZP viszont a parlamentben megszavazta.

Gyurcsány: Teljesen mindegy. Április végén adott lesz egy ár, a kérdés az lesz, tovább lehet-e vinni a rezsicsökkentést. Erről kell megállapodnunk majd, ha kormányra kerülve alaposan megvizsgáltuk a helyzetet.” 

Gyurcsány Ferenc (DK), 2014: „Még háromszor rezsit csökkentenek, aztán ők fognak fizetni, hogy hajlandók legyünk fűteni. Lehet tapsikolni, hogy letörünk minden hasznot, de akkor a végén éhen halunk, mert egy jól működő gazdaságban kell a haszon”

Szél Bernadett (LMP), 2014: „ezt a szemfényvesztést és bűvészkedést, amit a rezsivel tesznek, sokáig nem fogják tudni fenntartani, még akkor sem, ha azt gondolják most, hogy önök itt feltalálták a spanyolviaszt. Nem, kérem, a piaci áraktól nem lehet elszakadni.”

Tóth Bertalan (MSZP), 2021:„Az MSZP szerint, ha olcsóbban vásárolják a földgázt, akkor azt olcsóbban is kell adni!”

Molnár Csaba (DK), 2015: „A DK Európai Parlamenti képviselője úgy fogalmazott a kormány rezsicsökkentése hazug, és a lakosságnak csak minimálisan volt érezhető, miközben közműszolgáltatókat tett tönkre és több tízezer ember munkahelyét számolta fel. Ezzel szemben a kőolaj és a földgáz világpiaci árának csökkenése a piaci viszonyok között tenné lehetővé a gáz és távfűtés 20-30 százalékos csökkentését”

Kapcsolódó írásaink