Belföld

Márki-Zay a migránsokról: „Váljanak magyarrá!”

A baloldal miniszterelnök-jelöltje, Gyurcsány Ferenc bábja korábban hisztériakeltésnek nevezte a tömeges migrációt, szerinte a bevándorlás veszélyeivel a kormány csak hergeli az embereket, ám szerinte nem kell félni a bevándorlóktól, mert az érkezők nem bántanak senkit. 

Márki-Zay a migránsokról: „Váljanak magyarrá!”
Gyurcsány Ferenc Márki-Zay Pétert választotta a Gyurcsány-show folytatásához
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Márki-Zay Péter nemrégiben Osváth Zsolt influencer YouTube-csatornáján a bevándorlók integrációjáról képes volt kijelenteni:

„Én azt gondolom, hogy a legfontosabb az, hogy azok az emberek, akik, mint a mi őseink, ide érkeznek hozzánk a Kárpát-medencébe, ebbe a kis országba, azok érezzék jól magukat. Ez a legfontosabb dolog. Váljanak magyarrá! Kanadában mindennap eléneklik a kanadai himnuszt az iskolában a gyerekek, csak az állami iskolába tudnak menni, megházasodnak más kanadai gyerekekkel, a gyerekeik már angolul fognak beszélni, tehát pillanatok alatt, egy-két generáció alatt lehet integrálni az oda bevándorlókat.”

„Egyáltalán nem azt jelenti, hogy nem lehet integrálni ezeket az embereket. Kanada ebben sokkal jobb teljesítményt nyújt” – szögezte le a karrierista politikus, aki ezen nyilatkozatában is bebizonyította, a lehető legtávolabb áll a jobboldali, konzervatív gondolkodástól.

Gyurcsány elégedett lehet tanoncával

A baloldal vezetője még 2015-ben nyilatkozott az ATV-nek a migránsokról, szinte pont ugyanúgy fogalmazott, mint most, évekkel később a bábszínházában előretolt embere, Márki-Zay. 

A bukott miniszterelnök akkor ezeket a szavakat használta: „El kell dönteni, hogy emberek vagyunk-e vagy sem. Fantasztikus dolog magyarnak lenni, de van ennél még fantasztikusabb: embernek lenni. És aki látja a menekülteket, azoknak muszáj érzékelniük, hogy olyanok, mint mi. Hála Istennek nem mi vagyunk bajban. Azt szeretném mondani a kormánynak, hogy ő annyiszor sértette már meg az európai jogot, sőt, ebből divatot csinált, most hirtelenjében ne hivatkozzon már az európai normákra. Nyissa meg a határokat, engedje őket! Mi '89-ben megtanultuk, amikor a kelet-németeket kiengedtük, hogy ha egyszer elindul a tömeg, nincs az a jog, ami megállítja őket. Ha ilyen tempóban jönnek, napi 2-3 ezer ember, itt 1-2 héten belül annyi ember lesz, nincs az a rendőrség, nincs az a katonaság, nincs az a miniszterelnök, aki megállítaná őket. Engedni. Az élet parancsa a fontosabb az ilyen ügyben, mint a jognak a parancsa.”

Gyurcsány elégedetten dőlhet hátra, a marionett kötelei láthatóan rendben vannak.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom