Belföld

Márki-Zay a migráció kapcsán is Gyurcsányt majmolja

Ahogyan arról lapunk is több ízben beszámolt, Márki-Zay Péter migrációs nézetei szervesen illeszkednek a nyílt társadalom megvalósításáért küzdő progresszív baloldal koncepciójába.

Márki-Zay a migráció kapcsán is Gyurcsányt majmolja
Csak azt mondja a baloldal kormányfőjelöltje, amit főnöke hallani akar tőle
Fotó: Facebook/Deák Dániel

A baloldal miniszterelnök-jelöltje erről több ízben tanúbizonyságot tett, hiszen valahányszor szóba kerül valamely fórumon a migráció, azonnal hevesen védelmébe veszi a jelenséget - még olyan esetekben is, amikor éppen a migráció által érintett államok is éppen újragondolnák ezzel kapcsolatos korábbi nézeteiket.

Az egyik ékes példája annak, hogy Márki-Zay hisz a bevándorlásban és annak „áldásos” hatásaiban, a ZSHOW time YouTube-csatornán közzétett interjújába hangzott el, ahol a kanadai bevándorlás kapcsán kijelentette: „Egyáltalán nem azt jelenti, hogy nem lehet integrálni ezeket az embereket. Kanada ebben sokkal jobb teljesítményt nyújt. Az integrációban.

Mindezt úgy, hogy a kanadaiak egyre nagyobb része nem kér a migrációból. Már egy 2018-as felmérés szerint is a megkérdezettek 67 százaléka szerint válságot okoz a bevándorlók befogadása, míg 65 százalék szerint az ország nem tudja kezelni azokat a problémákat, amiket a bevándorlók okoznak, és nem kéne több embert befogadni.
A megkérdezettek 71 százaléka szerint pedig sokkal fontosabb a határok védelme, mint a migránsokra való koncentrálás a határoknál.

Annak, hogy a kanadaiaknak egyre kevésbé fűlik a foguk a migránsok jelenlétéhez, ékes példája volt, hogy a június elején az ország legnépesebb tartományában tartott választáson elsöprő győzelmet arattak a konzervatívok, miközben a liberálisok olyan súlyos vereséget szenvedtek, amire 161 éve nem volt példa. A liberálisok vesszőfutása ezt követően sem ért véget, mivel egy időközi parlamenti választáson olyan körzetben szenvedtek súlyos vereséget, ahol a legutóbbi parlamenti választáson még nyertek, mutat rá egy korábbi cikkében az Origo.

Márki-Zay természetesen ebben is igazodik a bevándorláspárti baloldal legfőbb szószólójának, Gyurcsány Ferencnek az eszméihez: a DK vezérének számos megnyilvánulása nyíltan és egyértelműen a migrációt támogatja. Még 2015-ben a legnagyobb migránsválság idején Gyurcsány a parlamentben arról szónokolt, hogy „az élet parancsa” erősebb a kerítésnél, amit le fognak bontani a bevándorlók - amire természetesen azóta sem került sor.

Pár órával ezelőtt elindult - mondják a kollégáim, hogy Orbán-menet - a Keleti pályaudvarról egy gyalogos menet, civilek sokasága próbál nekik segíteni, hogy legalább vizük legyen. Nézzék: '56-ban a nép akarata lebontotta a kerítést, '89-ben lebontotta a kerítést, ha itt felgyűlik pár tízezer ember, le fogja bontani! Nincs az az erős kormány, amely ennek ellen tudna állni, mert az élet parancsa erősebb egy erőszakos kormány parancsánál. Köszönöm szépen„ - mondta Gyurcsány a Magyar Országgyűlésben. (A vonatkozó idézet 14:35-től hallható.)

Mindebből is látszik, hogy Márki-Zay valóban a baloldal embere, azt mondja, amit Gyurcsány hallani akar, hogy a két baloldali politikus ugyanazt a nótát fújja, amelyről a magyar választópolgárok már többször elmondták a véleményüket. mindig egyértelműen hitet téve a kormány álláspontja mellett, miszerint nem kérünk a bevándorlásból.

Kapcsolódó írásaink