Belföld

Hosszú távú segítség a covid­árváknak

A Regőczi Alapítvány mostanáig nyolcszázhatvan érintett gyermeket támogatott

Negyvenöt, többségében idős, krónikus beteg meghalt, és újabb 4039 fertőzöttet találtak Magyarországon – közölte a Koronavirus.gov.hu csütörtökön.

Hosszú távú segítség a covid­árváknak
Már százötvenmillió forint jutott az árvákhoz – ismertette Herczegh Anita
Fotó: MH/Vajda

Hozzátették: eddig 5 947 085 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 728 025-en a második, 1,164 millióan pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták. A kormányzati portál adatai szerint kórházban 1970 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 204-en vannak lélegeztetőgépen.

Az Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita által 2021-ben, a covidárvák megsegítésére létrehozott Regőczi István Alapítvány már több száz gyermeknek segített – ezt Herczegh Anita jelentette be Miskolcon. A kuratóriumi elnök országjáró körutat szervezett azzal a céllal, hogy találkozzon az állami és önkormányzati szervezetek munkatársaival, vezetőivel, valamint a karitatív szervezetek azon képviselőivel, akik a helyszínen segítik a nehéz helyzetbe került családokat.

Az együttműködés fontosságát hangsúlyozva kiemelte: a Regőczi István Alapítvány e szervezetek nélkül nem tudná hatékonyan támogatni a családokat. Szükség van az állami intézményrendszerre, az önkormányzati szervezetek dolgozóira, a karitatív szervezetek több évtizedes tapasztalatára – tette hozzá. Felidézte azt is, a covidárvák támogatása körülbelül hatszáz családot, mintegy ezer gyermeket érint, akiknek hosszú távú segítséget szeretnének nyújtani, az érintettek nagykorúságáig, a tanulmányok befejezéséig, ahogy egy szülő teszi gyermekével, amíg az önállóan lábra nem tud állni.

Herczegh Anita ismertette, hogy mostanáig mintegy ötszáz családot érintően nyolcszázhatvan gyermeknek segítettek. Őket összesen 152,4 millió forinttal támogatja az alapítvány, négyszáztíz család, hatszáznyolcvan gyermek esetében már pozitívan elbírálták a pályázatot, ők meg is kapták a segítséget. Kilencvenegy család és száznyolcvan gyermek esetében még folyamatban van az elbírálás – ismertette, kifejtve: dokumentumok pótlására van még szükség. Ugyanis – mint kiemelte – egyebek mellett iskolalátogatási papírt, jövedelemigazolást is kérnek, hogy valóban a leginkább rászorulók kapják a támogatást.

Kapcsolódó írásaink