Belföld

Fidesz: A baloldalnak csak a kampányban volt fontos a zöld főváros

Karácsony Gergely főpolgármester és Déri Tibor újpesti polgármester is hazudott a választóknak, ismét bebizonyosodott, hogy csak szóban zöldek, és csak kampányígéretek szintjén fontos nekik a város életminőségének javítása, a zöldterületek növelése és fejlesztése - közölte legfrissebb Facebook-bejegyzésében a Budapesti Fidesz szerdán.

Fidesz: A baloldalnak csak a kampányban volt fontos a zöld főváros
Újpesten park helyett bevásárlóközpontot építenének Karácsonyék
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A Fidesz emlékeztet: mindannyian jól emlékszünk a baloldal választási ígéreteire, miszerint megállítják a beépítéseket és növelni fogják Budapest zöld területeit. 

„Környezettudatos, zöld fővárost ígértek. Valószínűleg nem mondunk újat azzal, hogy ez csak a választási kampányban volt fontos nekik, mert amikor cselekedni kell, akkor homlokegyenest az ellenkezőjét csinálják annak, amit ígértek” - mutat rá a Fidesz egy újpesti esettel illusztrálva állítását.

Ugyanis az egykori újpesti uszoda telke tipikus példája a vizet prédikálnak, de bort isznak mentalitásnak. Az újpesti uszodát még a Demszky-féle városvezetés hagyta lepusztulni, majd bezárta, és az épület azóta bontásra került. Másfél éve az újpesti képviselőtestület határozott arról, hogy Déri Tibor polgármester kezdjen tárgyalásokat a Fővárosi Önkormányzat vezetésével az egykori újpesti uszoda területének esetleges újpesti tulajdonba vételéről, illetve arról, hogy ha az ingatlan a fővárosé is marad, Budapest úgy alakítsa át, hogy közfeladatokat szolgáljon, és egy zöld parkot alakítsanak ki rajta.

Objektum doboz

„Ez ügyben állítólag meg is kezdődtek az egyeztetések a területért felelős Tüttő Kata főpolgármester-helyettessel. Azóta azonban egyetlen egy hangot sem lehetett hallani, hogy mi történik Újpest központjában lévő egyik jelentős terület parkká alakításával kapcsolatban. Hallgatott a fővárosi vezetés és hallgatott Déri Tibor újpesti polgármester is. Most azonban egy ingatlanhirdetés kapcsán kiderült: a főváros befektetőknek kívánja értékesíteni a területet, hogy ott nagy valószínűség szerint hatalmas társasház, vagy bevásárlóközpont épüljön” - tudatta a Fidesz.

„Ennyit a beépítések megakadályozásáról és a zöldterületek fejlesztéséről. Karácsony Gergely főpolgármester és Déri Tibor újpesti polgármester is hazudott a választóknak. Ismét bebizonyosodott, hogy csak szóban zöldek, és csak kampányígéretek szintjén fontos nekik a város életminőségének javítása, a zöldterületek növelése és fejlesztése” - emelte ki a Fővárosi Fidesz.

Kapcsolódó írásaink

Bige László előnyt remél a baloldaltól

ĀKérdés, hogy vajon mi mindent vár el még a balliberális pártoktól, mennyivel támogatja Márki-Zay kampányát, és mit kér cserébe mindezért – mondta Deák Dániel