Belföld

Karácsony ismét arról beszélt, hogy a DK megfenyegette őt

Balos vérmérséklet

Többek között azzal fenyegetőzött a DK, hogy megbuktatnak főpolgármesterként, felrúgják az egészet – közölte Karácsony Gergely a Jelen hetilap JelenValó című internetes videóműsorában.

Karácsony ismét arról beszélt, hogy a DK megfenyegette őt
Karácsony Gergely
Fotó: MH/Purger Tamás

A főpolgármester elárulta: azt is mondták már neki politikai pályafutása során, hogy „tudjuk, hova jár a gyereked óvodába”. Emlékezetes, Karácsony az előválasztás során azt állította: Gyurcsány Ferenc sms-ben próbálta megzsarolni, ezeket az üzeneteket pedig archiválta. Később Karácsony már úgy fogalmazott az üzenetekkel kapcsolatban, hogy „nem büntetőjogi értelemben beszélünk róla”, hanem „az egy politikai játszma”.

A Jelennek adott interjúban arra a kérdésre, hogy akkor mégis mi igaz ezekből az sms-ekből, Karácsony úgy fogalmazott: az utóbbi időszak turbulens volt, és ilyenkor „ilyen mondatok elhangoznak”. Amikor megkérdezték, konkrétan mivel zsarolta őt a DK, esetleg azzal, hogy nem szavaznak meg a közgyűlésben bizonyos témákat, leszögezte: „Ezek sokkal keményebb mondatok, és nem arról szólnak, hogy holnap megszavazzuk-e valamely fővárosi cég költségvetési beszámolóját.

Ez nem erről szól.” Kitért arra is, hogy az ellenzéki pártok, noha egymásra vannak utalva, mégis rivalizálnak egymással, és a „DK-nak más a vérmérséklete”. Igen érdekes, hogy a politikus arról is beszélt: unta a miniszterelnök-jelölti vitákat. „Ott voltam, tudtam, hogy ezt nagyjából egymillió ember nézi most, és két kérdés között az jutott eszembe, hogy a gyerekem megy-e röplabdaedzésre” – mondta a főpolgármester.

Kapcsolódó írásaink

Gyurcsány visszatérése

ĀOktóber 22-én lesz tízéves a Demokratikus Koalíció, amely következetes Orbán-ellenes politikával, lépésről lépésre építkezve győzte le versenytársait

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom