Belföld

„Az egyház kinyújtott karja” – újabb szolgáltatóközpont

Karitatív szervezetek

Az elmúlt években 36 településen 46 helyszínen épített szolgáltatóközpontot az országban a rászorulók megsegítésére kilenc karitatív, többnyire egyházi szervezet – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára tegnap Szakolyban, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat új logisztikai és szolgáltatóközpontjának átadásán.

„Az egyház kinyújtott karja” – újabb szolgáltatóközpont
Fotó: MTI/Balázs Attila

Soltész Miklós felidézte, a 2000-ben alakult Karitatív Tanács hat tagszervezete 650–650 millió forint, további három kisebb szervezet 200–200 millió forint támogatást kapott a beruházásokhoz, és valamennyien éltek vele: felépült az országban tíz nagy és 36 kisebb központ. Érdemes ilyen célokat kitűzni, megvalósítani, és megtölteni szeretettel, Krisztus üzenetével – hangoztatta az államtitkár az MTI tudósítása szerint.

Figyelmeztetett ugyanakkor, hogy az irgalmasságnak, a szeretetnek ésszel és gondolkodással is párosulnia kell, a szo­ciális szférában dolgozóknak, a karitatív munkát végzőknek meg kell tudniuk különböztetni, ki a valóban rászoruló, és ki él vissza mások munkájával. Soltész Miklós kitért arra is, a családokon elsősorban az segít, ha munkához juttatják a rászorulókat, ma nyolcszázezerrel kevesebb szegény van az országban, mint néhány évvel ezelőtt. Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita az új épület megszentelése előtt reményét fejezte ki, hogy az intézmény az egyház kinyújtott karja lesz, és közvetíti a krisztusi szeretetet.

Kapcsolódó írásaink