Belföld

Sára Botond: Józsefvárosban sem bír magával Gyurcsány bizalmi köre

Hónapok óta hazudozik a baloldal a kerület balatoni strandját érintő vitorlásmutyiról. A mai napig semmit nem lehet tudni arról, hogyan került először 3 hónapra majd 5+5 évre egy haveri vitorláscég kezére a józsefvárosiak strandja - írta a Facebookon szerdán délután közzétett bejegyzésében Sára Botond.

Sára Botond: Józsefvárosban sem bír magával Gyurcsány bizalmi köre
Sára Botond
Fotó: Facebook/Sára Botond

Nagyon bűzlik az ügy, és ezek után nem meglepő, ami most kiderült: nagyon úgy fest a helyzet, a strand lenyúlása is annak köszönhető, hogy Józsefvárosban sem bír magával Gyurcsány bizalmi köre. A vitorlásokkal kötött szerződés ugyanis ahhoz az önkormányzati céghez köthető, amit Gyurcsány egyik bizalmasa, volt sajtófőnöke vezet - tette hozzá Sára Botond Gőz Gabriellára utalva, aki valóban a strandot üzemeltető a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, aki 2003 és 2007 között valóban Gyurcsány Ferenc közvetlen munkatársaként dolgozott.

A strandot érintő gyanús vitorláskikötő-mutyival egyébként korábban mi is foglalkoztunk még idén tavasszal, az ügyről szóló cikkünk ide kattintva olvasható.

A hírnyolc.hu nevű helyi hírportál pedig egy friss írásban foglalkozott a témával, számos meglehetősen furcsa körülményre is rámutattak a pályázat kapcsán. A rendelkezésükre álló információk alapján arra a következtetésre jutottak, hogy az önkormányzat helyett valójában maga a győztes pályázó írta meg a pályázati kiírást, kitalált egy számára méltányos bérleti díjat, és végül nem meglepő módon nyert is.

Sára Botond mai bejegyzésében megjegyezte, hallani mindenféle olyan pletykákról, hogy Pikó András, a kerület polgármestere jó szokásához híven próbálja másokra kenni a felelősséget.

„De most komolyan, melyik a jobb? Ha egy városvezető nem tud ilyen fontos kérdésekről és hagyta magát megvezetni az egyik cége vezetője által? Vagy ha tudott az egész mutyiról, hozzájárult és most tagadja? Egyik sem!” - fogalmazott Józsefváros korábbi, kormánypárti polgármestere.

Objektum doboz

„És hogy mi lesz az egész vége? Folytatódik a show, majd lesz egy felelős, mindenki más mossa kezeit, a gyerekek strandja meg marad a vitorlásoknál. Gyurcsány pedig elégedett lesz, hogy ez is pipa, a strand lenyúlva. Na ez az, amit nem fogunk hagyni” - zárta posztját a fideszes politikus.

Kapcsolódó írásaink