Belföld

Vitorláskikötőt csinálhattak a józsefvárosi gyerekek strandjából Pikóék

Józsefváros önkormányzatának Káptalanfüreden van egy tábora, a Balaton-parton pedig egy strandja. A tábor építése jelenleg Pikó András polgármester miatt áll, de még felháborítóbb, amit a kerületi gyermekek strandjával tesz a baloldali vezetés: úgy tűnik, mindenféle szerződés nélkül „ismeretlen vitorlások” foglalják el a strand jelentős részét.

Vitorláskikötőt csinálhattak a józsefvárosi gyerekek strandjából Pikóék
Pikó András, Józsefváros baloldali polgármestere
Fotó: MH

Józsefváros korábbi polgármestere, a Fidesz VIII. kerületi alelnöke, Sára Botond a Facebookon tett közzé bejegyzést az ügy kapcsán. A kormánypárti politikus közölte: a hétvégén néhány fideszes önkormányzati képviselő elment a táborba felmérni, hogyan lehetne megoldani, ha már tábor nincs a városvezetés bénázása miatt, legalább 1-1 napos kirándulásokra elvihessék oda a józsefvárosi gyerekeket a nyáron.

Erre viszont nagy valószínűséggel nem lesz lehetőség, mivel a strand partszakaszának egy jó nagy részén éppen vitorláskikötő épül, vitorlások vannak a parton.

Hogy kerültek ezek oda? Mit keresnek egy gyerektáborban? Ki engedélyezte ezt? Miért jó ez a józsefvárosi gyerekeknek? Mikor döntöttek erről a józsefvárosiak? - teszi fel a teljesen jogos kérdéseket bejegyzése végén Sára Botond.

Kapcsolódó írásaink