Belföld

Lemondásra szólították fel a polgármestert

Az országos politika hódmezővásárhelyi túsza

Márki-Zay Pétert, Hódmezővásárhely polgármesterét lemondásra szólította fel a helyi Fidesz-szervezet, mert tapasztalatuk szerint a baloldali politikus már a miniszterelnök-jelölti kampánya során is túl keveset foglalkozott a település vezetésével, és attól tartanak, hogy a következő fél évben még kevesebb ideje lesz Hódmezővásárhelyre.

Lemondásra szólították fel a polgármestert
Cseri Tamás
Fotó: Facebook

A párt kezdeményezi, hogy Márki-Zay adja át a város vezetését ideiglenesen az általa utódként megnevezett Szabó János alpolgármesternek, és írjanak ki időközi polgármester-választást 2022 áprilisára, hiszen a városvezető Hódmezővásárhely helyett az országos politikát választotta. Emlékeztetik, hogy Lázár János is így tett, amikor tíz évvel ezelőtt az országos politika első vonalába lépett. „Tiszteletben tartjuk a döntését, és jó egészséget kívánunk neki, de azt nem lehet megtenni a településsel, hogy újabb fél évig ne legyen polgármestere” – nyilatkozta lapunknak Cseri Tamás, a Fidesz önkormányzati képviselőinek frakcióvezetője.

„A lemondással elkerülhetővé válik, hogy Hódmezővásárhely továbbra is Márki-Zay Péter és az országos politika túsza legyen. A polgármester az elmúlt fél évben sem tett semmit a városért, helyette az alpolgármestere irányította a település ügyeit. A városban annyi időt sem töltött, mint amennyi a munkaidejének a fele lenne. Amennyiben valóban fontos Márki-Zay számára Hódmezővásárhely, amennyiben valóban szereti ezt a várost, lemond” – tette hozzá a frakcióvezető.
 

Kapcsolódó írásaink

Márki-Zay Péter átváltozás­show-ja

ĀA baloldal új favoritjává előlépett hódmezővásárhelyi polgármester már idén februárban arról beszélt, hogy a hatalom megszerzéséért össze kell fogni Gyurcsánnyal +VIDEÓ