Belföld

Menczer: Ha a kormány nem áll ki a külhoni magyarokért, akkor senki nem fog

Ha a kormány nem áll ki a külhoni magyarokért, akkor senki nem fog - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hétfőn Budaörsön.

Menczer: Ha a kormány nem áll ki a külhoni magyarokért, akkor senki nem fog
Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára beszédet mond Polgár Marianne Bánffy Miklós-díjas grafikus Magyar táj magyar ecsettel című kiállítás megnyitóján Budaörsön
Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Menczer Tamás közölte: a kormány mindig a párbeszéd pártján áll a szomszédos országokkal.

A politikus a Magyar táj magyar ecsettel című kiállítás megnyitóján azt mondta, hogy a kormány felfogása szerint minden magyar felelős minden magyarért.

„Amelyik magyar politikus az egyik magyart elárulja, az bármikor elárulja a másikat is, aki elárulja a külhoni magyarokat, az bármikor képes elárulni a határon belüli magyarokat is” - fűzte hozzá az államtitkár.     Az államtitkár elmondta: Magyarország még egy ilyen járványos időszakot követően is erős.

A gazdaság erős lábakon áll, a magyar emberek lelkileg és testileg is erősek, hiszen példaértékűen védekeztek és védekeznek a vírus ellen - közölte.

Menczer Tamás hozzátette: egy ilyen nehéz időszak után is felfelé ívelő pályán van az ország, és az erősekkel sokan keresik a szövetséget.

Ez jó Magyarországnak, jó a külhoni magyaroknak  - fűzte hozzá.

Kapcsolódó írásaink