Belföld

Hollik: Brüsszel klímavédelem címszó alatt új adót vetne ki az emberekre

Ma Európában rezsiválság van, és ebben Brüsszel felelőssége egyértelmű. Ugyanis Brüsszel volt az, aki klímavédelem címszava alatt, erőltette a hagyományos energiatermelés leépítését - hangsúlyozza Facebook-oldalán közzétett videójában Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Hollik: Brüsszel klímavédelem címszó alatt új adót vetne ki az emberekre
Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója
Fotó: Facebook / Hollik István

Mindeközben átmenet nélkül liberalizálták a gáz- és árampiacot. Ezáltal az európai emberek teljes mértékben kiszolgáltatottá váltak az energiaszolgáltatóknak, akár csak a vállalkozások. Most pedig arról beszélnek, hogy nincs mit tenni a magas árak ellen. Ezt az álláspontot osztja a magyar baloldal is.

Objektum doboz

Persze ezt a régi, 2010 előtti gyurcsányi politikát, ami háromszorosára emelte a rezsi árát, már jól ismerjük - emlékeztet a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Míg a baloldal a rezsicsökkentést egy felelőtlen döntésnek tartja, addig a Fidesz tudja, hogy az az egyetlen felelős döntés.

Brüsszelben ezzel szemben meg akarják adóztatni az európai emberek autóit és otthonait. Klímavédelemnek álcázzák a rezsiárak emelését. Ez az új adónem havi 32 ezer forintba kerülne a magyar embereknek. A magyar baloldal, ahogyan azt már megszokhattuk, támogatja Brüsszel tervétMi viszont ellen fogunk állni ezeknek a brüsszeli terveknek - hangsúlyozza.

Meg fogjuk védeni a rezsicsökkentést és a V4-es országokkal együtt, meg fogjuk vétózni az uniós klímaadó tervét. Úgy gondoljuk, hogy a klímavédelem árát nem az európai és a magyar embereknek, hanem a nagy, klímaromboló multicégeknek kell megfizetniük - summázott Hollik.

Kapcsolódó írásaink