Belföld

Három fontos területre fókuszál az új székesfehérvári kórházi tömb

Három rendkívül fontos területre fókuszál a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új kórházi tömbje, amely a Modern városok programban 11,5 milliárd forintból épülhet meg - hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere pénteken a projektnyitó sajtótájékoztatón.

Három fontos területre fókuszál az új székesfehérvári kórházi tömb
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Bucsi László főigazgató és Vargha Tamás fideszes országgyűlési képviselő, a Külgazdasági és Külügyminisztérium polgári hírszerzésért felelős államtitkára (j-b) a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztéséről tartott sajtótájékoztatón
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Kásler Miklós elmondta, hogy kiemelt diszciplínák bázisát teremti meg a fejlesztés: a pulmonológiáét, az infektológiáét és az onkológiáét.

A miniszter megjegyezte, hogy a magyar egészségügy hat nemzeti programra épül, azokra a betegségcsoportokra (daganatos megbetegedések, kardiológiai és általános keringési betegségek, mentálhigiénés problémák, mozgásszervi betegségek, gyermekkori megbetegedések és a különböző fertőzések) dolgozták ki, amelyben „az emberek zöme meghal vagy megnyomorodik”.

Ezek közül három kap modern, 21. századi elhelyezést az új, hatezer négyzetméteres, háromszintes épület egy-egy emeletén - tette hozzá.

Kásler Miklós azt mondta, hogy az új tömbben 1-2 ágyas szobákban, teljes komfort mellett gyógyulhatnak a betegek, miközben a kórházi dolgozók korszerű felszerelésekkel, kiváló körülmények között végezhetik gyógyító tevékenységüket.

Vargha Tamás (Fidesz) Székesfehérvár országgyűlési képviselője emlékeztetett: amikor 2014-ben felavatták az új műtőblokkot, az volt a cél, hogy folytassák a megkezdett utat és 21. századi kórházat hozzanak létre Fejér megye lakosságának.

Megemlítette, hogy nem csak a 112 ágyas új épületre koncentrál a két év alatt megvalósuló fejlesztés: egyrészt korábban két helyszínen parkolók épültek, másrészt a meglévő épületekben a légtechnikai berendezések is megújulnak, hogy mindig ideális legyen a hőmérséklet a gyógyuláshoz.

Bucsi László, a kórház főigazgatója közölte, hogy a következő hetekben elkezdődik a volt pulmonológia épületének bontása, mivel a helyén épül fel az új kórházi tömb.

Kapcsolódó írásaink

Orbán: Csak akkor maradhatunk meg, ha győzünk

ĀA miniszterelnök az Országházban Áder János államfővel állami kitüntetésben részesítette a tokiói olimpiai és paralimpiai játékokon érmet szerzett magyar sportolókat +GALÉRIA +VIDEÓ