Belföld

Baranyi „független” lapja

Elszakadt a valóságtól és Ferencvárostól az önkormányzati magazin

A Ferencváros önkormányzata által finanszírozott 9 Magazin című havilapot bírálta napirend előtt Mezey István (Fidesz–KDNP) a képviselő-testület tegnapi ülésén.

Baranyi „független” lapja
Baranyiról imázscikk is született
Fotó: Ferencváros TV/Youtube

Elmondta: az októberi szám 32 oldalából kilenc, plusz a címlap – amelyen Gyurcsányné két oldalán Jakab Péter és Karácsony Gergely mosolyog – a baloldali előválasztással foglalkozik, ráadásul helyet kapott benne egy-egy nagyinterjú Jakabbal és Karácsonnyal is, és mivel ők már nem miniszterelnökjelölt-jelöltek, tulajdonképpen megjelenése pillanatában elavult a kiadvány.

Van továbbá egy imázscikk Baranyi Krisztina polgármesterről, „zagyva kulturális témák” és gúnyos cikk a magyar futballról – sorolta Mezey, hozzáfűzve: ugyanakkor a legutóbbi tizenkét órás, számtalan helyi ügyet érintő testületi ülésről mindössze fél oldal fért a lapba. „Elszakadt a valóságtól, függetlenné vált a képviselő-testülettől és Ferencvárostól is” – állapította meg a kormánypárti képviselő.

A polgármester úgy reagált, az előválasztás ilyen terjedelemben való bemutatása szerinte is sok volt. Azonban „ez a lap tényleg független, semmilyen módon nincs ráhatásom, én is nyomtatásban láttam először, és ez az összes többi lapszámra is igaz. Szabadon működik, ez az egyik legnagyobb vívmánya a kerület új vezetésének” – szögezte le Baranyi. Gyurákovics Andrea, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője azonban rámutatott, hogy a megbízási szerződés szerint, amit az önkormányzat nevében eljáró Baranyi Krisztina, megbízottként pedig Vágvölgyi B. András főszerkesztő írt alá, „a megbízó jogosult a megbízott részére utasításokat adni”.

Egyébként a 9 Magazin előző, augusztus–szeptemberi száma is tíz oldalon kezelte az előválasztást, két oldalt szentelt csak a kampányigazgatónak (!). A lap egyértelműen ellenzéki propagandakiadvány, cikkei keményvonalas ideológiai írások – az önkormányzat, pontosabban a különböző pártszimpátiájú helyi szavazók pénzén. Ráadásul a Fradi hazájában a szurkolókkal kapcsolatban „szittyabetyár-zsebnáci élet-érzést” emleget. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom