Belföld

Kampányra költik Ferencváros pénzét

A helyi óvodákon is spórol Baranyi, az előválasztásra, a Fudan-ügyre viszont nem sajnálja az önkormányzat forrásait

Baranyiék valóra váltják, amiről Pataki Márton, az Együtt volt elnökségi tagja még az önkormányzati választási kampányban írt közösségi oldalán.

Kampányra költik Ferencváros pénzét
Baranyi Krisztina
Fotó: MH/Purger Tamás

„Ígérjék meg, hogy a törvényesség hatá­ráig az önkormányzatok minden erőforrását a kormány elleni küzdelemre fogják felhasználni. Hogy emiatt a következő 2,5 évben kevesebb utcát fognak leaszfaltozni, nem lesz új játszótér, igen, ez mind nem számít” – idézte fel lapunknak Gyurákovics Andrea, Ferencváros képviselő-testületének Fidesz–KDNP-frakcióvezetője Pataki szavait.

Emlékezetes: Baranyi Krisztina – aki pedig azt ígérte a kampányban, hogy nem haveri alapon fog tisztségeket osztogatni – mihelyst beült a polgármesteri székbe, pályáztatás nélkül az önkormányzati vagyonkezelő cég vezérigazgatójává tette meg Patakit. Már a helyi óvodák is megsínylették a baloldali városvezetést, felújítások nem történnek, és most, hogy zöldprogramokra kértek mind­össze 21 millió forintot, Baranyiék nem voltak hajlandók megemelni a 12 milliós keretösszeget – mondta el Gyurákovics Andrea, hozzáfűzve, eközben a zárszámadási maradványösszeg hatmilliárd forint, tehát nem indokolt az ilyen szintű takarékosság.

Amin viszont egyáltalán nem spórol Baranyi, az az önkormányzati források politikai célokra történő felhasználása: például a harmincoldalas helyi magazin egyértel­műen baloldali propagandatermék, a legutóbbi kiadvány fele az előválasztás jelöltjeinek bemutatását szolgálja, és az ellenzéki gumicsontnak számító Fudan-ügyről is jóval többet posztol a polgármester, mint a IX. kerületiek aktuális hétköznapi problémáiról.

A mai képviselő-testületi ülésen tárgyalnak előterjesztéséről, amely a Diákváros területére vonatkozó változtatási tilalomról és az építési szabályzat módosításáról szól. Csakhogy a változtatási tilalom és a helyi építési szabályzat nem érvényes a kiemelt beruházásokra, mint amilyen a Fudan-beruházás lenne, amelynek megvalósulásáról népszavazás fog dönteni. Baranyi ötlete fölöslegesen, kampánycélból terheli meg pluszmunkával és ahhoz kapcsolódó kiadásokkal Ferencvárost.

Kapcsolódó írásaink

Baranyi magára maradt

ĀA polgármester a bírálatokra gúnyosan reagált, nem volt hajlandó betartani az ülés levezetésének szabályait, és cinikus megjegyzést tett az eucharisztikus kongresszusra