Belföld

Hatalmas ereje van a mesének, jelentős befolyással van tehát gyermekeink személyiségének fejlődésére

LMBTQ-propaganda elleni fellépés

„Mesehallgatás közben erős érzelmi azonosulás történik, ez jelentős befolyással van gyermekünk személyiségére, ezért jogunk és kötelességünk belátásunk szerint megvédeni őt. A neveléstudomány ismeri az életkornak megfelelő gondtalanság jelenségét, nem helyes, ha olyan kérdésekben kell döntenie egy gyereknek, amilyenekre még nem érett meg” – idézte Pécsi Rita neveléskutatót Faragó Renáta, a CitizenGo online keresztény közösség magyar kampányfelelőse a szervezet nemrég indított petíciójával kapcsolatban, amely arra irányul, hogy az üzleteken kívül a könyvtárak gyermekpolcaira se kerülhessen genderideológiát népszerűsítő mesekönyv.

Hatalmas ereje van a mesének, jelentős befolyással van tehát gyermekeink személyiségének fejlődésére

Felhívta a figyelmet arra is, hogy Kádár Annamária pszichológus, egyetemi adjunktus a Vasarnap.hu-nak elmondta: „A mesék pozitív mintákat adnak kitartásról, arról, hogyan kell küzdeni a céljainkért, hogy sosem szabad feladni a harcunkat, bátornak kell lenni, és akkor mi is a saját életünk mesehősévé válhatunk. Meséléskor a gyermek belső képeket alkot, elképzeli azt, amit hall, és ez segít neki a benne lévő feszültségek, szorongások leküzdésében, az érzelmei megszelídítésében és az égig érő álmok megálmodásában. A mese szimbolikus úton nyújt megoldást a gyermek problémáira, az őt foglalkoztató kérdésekre.”

Faragó Renáta felvetette: „Gondoljunk csak bele, ha a meséket terápiás, gyógyító célokra is használják, mekkora erejük lehet! Senki nem mondhatja egy transzgender, homoszexuális propaganda-mesekönyvre, hogy nincs hatással a gyerekekre. Lássunk tisztán: ha nem így lenne, nem fektetnének pénzt és energiát a terjesztésébe.” A CitizenGo petíciójának aláírói arra kérik a polgármestereket, védjék meg településeik gyermekeit az LMBTQ-propagandától, ne engedjék, hogy ilyen kiadványok vagy programok juthassanak be az intézményekbe: az óvodákba, iskolákba, könyvtárakba.