Belföld

Gyors sikert hozott a CitizenGO akciója az ELTE LMBTQ-kisokosának törlésére

Transzgender ideológia

Döbbenettel értesültünk arról, hogy az Eötvös Loránd Tudományegyetem bölcsészkara kritikátlanul beállt a tudománytalan és teljesen abszurd transzgender ideológia reklámozásába – írta tegnap a CitizenGO nevű keresztény szervezet.

Az egyetemi kar Instagram-oldalán ugyanis olyan állításokat osztott meg, hogy „a nemi identitás az ember fejében dől el, nem a nadrágjában”, „a nemi identitás vagy megfelel az ember születési nemének vagy nem”, „a nemi identitás független attól, hogy az egyént a társadalom milyen neműként érzékeli, vagy hogy az egyént születésekor milyen neműként sorolták be”.

Az ELTE BTK ezzel olyan ideológia mögé áll be, ami szerint a valóságot képzelt identitások tucatjai határozzák meg, nem a konkrét tények, adottságok és még véletlenül sem a biológia – fogalmazott a CitizenGO, és arra szólította fel online közösségének tagjait, hívják fel az ELTE bölcsészkarát, és kérjék meg őket a „valóságtagadó” LMBTQ-kisokos törlésére és az abban foglalt biológiai képtelenségektől való elhatárolódásra. Délután a szervezet örömmel közölte: a telefonos kampány sikerrel járt, annak indulása után két órával törölték a transzgender tartalmakat az Instagramról.

Kapcsolódó írásaink