Belföld

Félreállították Karácsonyt a Gyurcsány-showban

Gyáva magyarázkodással jelentette be pártjának Karácsony, hogy félreállították a Gyurcsány-showban.

Félreállították Karácsonyt a Gyurcsány-showban
Karácsony Gergely bukott főpolgármester, bukott baloldali miniszterelnök-jelölt
Fotó: Facebook / Márki-Zay Péter

Teljes összeomlás

Karácsony Gergely csak romokat hagy maga után; két éve választották meg főpolgármesternek, két évig csak a karrierjét és miniszterelnöki vágyait építgette, ennek pedig a budapestiek itták meg a levét. Talán, ha a főpolgármester kevesebbet facebookozik és többet foglalkozott volna a fővárossal, akkor nem érte volna meglepetésként a gyermekek szeptemberi iskolakezdése. Ráadásul csak akkor kezdett munkába, amikor már az előválasztásnak csúfolt Gyurcsány-showra készült, így számos beruházást olyan rosszul időzített, hogy az autósok és a tömegközlekedést használók számára is teljesen ellehetetlenítette a mindennapokat. A dugók olyan mértékűek lettek, hogy nem pusztán a munkába igyekvők, hanem a munkában lévő BKK dolgozók sem értik, miért nem végzi feladatait a főpolgármester. Persze amennyiben valaki otthonról posztol, anélkül, hogy munkába igyekezne, hogy elvégezhesse teendőit, nem csoda, hogy nem tapasztal semmit a fővárosi őskáoszból. 

Márki-Zay Péter az új zűrös-zavaros kirakati bábu 

Elégedetlen volt Karácsonnyal a főnöke, Gyurcsány Ferenc, ezért Márki-Zayt választotta helyette a Gyurcsány-show folytatásához.

„Ez most a haza érdeke” – fogalmazott Karácsony arról, hogy félre lett állítva, és mindenkit igyekezett megnyugtatni, hogy nem tűnik el, sőt. Néhány napja azt mondta, akkor lép vissza, ha elüti a villamos. Szerdán meg - igaz, remegős hangon - azt, hogy nem visszalép, hanem előre.

Nem meglepő fordulat tehát, hogy Karácsonyt félreállították. Gyurcsány számára Márki-Zay Péter a legjobb sakkfigura, nincs mögötte párt, nincs mögötte erő, bármikor kidobható.

Elégedetlen volt Karácsonnyal a főnöke, Gyurcsány Ferenc, ezért Márki-Zay Pétert választotta helyette a Gyurcsány-show folytatásához
Elégedetlen volt Karácsonnyal a főnöke, Gyurcsány Ferenc, ezért Márki-Zay Pétert választotta helyette a Gyurcsány-show folytatásához
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Zűrös-zavaros Márki-Zay Péter igyekszik jobboldaliként és az elmúlt harminc évvel szembenállóként bemutatni magát, miközben Gyurcsány Ferenc szövetségese, támogatja a homoszexuálisok házasságát, és cigány kvótát vezet be a saját listájukon, sőt a Parlamentben majd az MSZP-vel kötelékben létező Párbeszéd frakciójába ülne be, és büszke Dobrev Klárára. Ez mind a jobboldaliság ismertetőjegye, vagy lesz még más is - tette fel a kérdést Dúró Dóra független országgyűlési képviselő.

Még az előválasztást sem nyerték meg, de már kiderült: marakodnak a hatalmon, és a pozíciókkal foglalkoznak a kormányzás és az emberek helyett. Azt hazudja Márki-Zay, hogy a 2010. előtti politikusbűnözőket is elszámoltatnák, miközben Gyurcsány Ferenc lenne a kormányukat támogató legnagyobb frakció vezetője - mondta Dúra Dóra a lapunkhoz eljuttatott közleményben. 

Ha valaki börtönbe akarja juttatni Gyurcsányt, akkor miért frakcióvezetői székbe juttatja - kérdezte, majd hozzátette: Sőt az ő szavazatával, támogatásával ülne be a miniszterelnöki székbe. Az már csak hab a tortán, hogy Szombathelyen például a már 2010. előtt is jogerősen elítélt bűnöző, Czeglédy Csaba mögé álltak be végül mindnyájan, de Márki-Zay saját bevallása szerint Dobrev Klárára is büszke, Karácsony meg egyenesen külügyminiszterré tenné. Szép kis elszámoltatás... És ez a baj: mindegy, ki nyer, Gyurcsány szövetségeseként nem lehet mit kezdeni Gyurcsánnyal.

Az előválasztás tanulsága

A baloldali előválasztás bizonyítja, hogy Gyurcsány Ferenc a legerősebb karakter, abszolút uralja a baloldalt, Jakabot és Fegyőrt partvonalon kívülre tette, pártjaikat a DK alá rendelte - az MSZP-vel már korábban megtette ugyanezt.

Most Karácsony fejére is - korona helyett - bohócsipka került, az eddig is jelentéktelen, mérhetetlen pártja még jobban eljelentéktelenedett.

Fővárosi Fidesz: Karácsony Gergely megfontolhatná lemondását Budapest vezetéséről

Hiába a kampányra és a hirdetésekre költött százmilliók, Karácsony Gergely valójában megbukott, mert a baloldali szavazók sem tartják alkalmasnak még miniszterelnök-jelöltnek sem - közölte a fővárosi Fidesz képviselőcsoportja pénteken a Facebook-oldalán. A kormánypárt szerint Karácsony Gergely megfontolhatná lemondását Budapest vezetéséről.

Objektum doboz

 A fővárosi Fidesz Karácsony Gergely főpolgármester pénteki bejelentésére reagált, miszerint visszalép az ellenzéki miniszterelnök-jelölti versenytől.

A nagyobbik kormánypárt fővárosi frakciójának értékelése szerint Budapest lett a vesztese az elmúlt két évnek, míg Karácsony Gergely a miniszterelnöki ambícióit „kergette”.

Azt javasolják a főpolgármesternek, hogy kezdjen el végre a fővárosért dolgozni. Kiemelték: az elmúlt időszakban Budapest koszos, szemetes lett és káoszba dőlt a közlekedés. Már nemcsak az autósok, a kerékpárosok, hanem a közösségi közlekedést használók is csak bosszankodnak mindennap.

Félő azonban, hogy aki egyszer cserben hagyta a szavazóit, az megteszi újra - tették hozzá. A fővárosi Fidesz szerint ezért Karácsony Gergely megfontolhatná a lemondását Budapest vezetéséről és kereshetne magának ismét egy „kényelmes szakértői állást, sok munka és felelősség nélkül”.
 

Kapcsolódó írásaink