Belföld

Önsegítő kiadványok a koronavírusban érintett betegeknek

Járványadatok

Hét beteg meghalt, és újabb 629 állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a Koronavirus.gov.hu szerdán, kiemelve: eddig 5 900 019 embert oltottak be, közülük 5 665 141-en a második, 833 ezren pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.

A kormányzati portálon azt írták: az aktív fertőzöttek száma 8316, kórházban 574 főt ápolnak, közülük 79-en vannak lélegeztetőgépen. Kiemelték, a beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. Az új típusú koronavírusban érintett betegek számára készített önsegítő kiadványokat a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézete.

A posztcovidszindróma mentális tüneteiről szóló brosúrák, amelyek a honlapon megtekinthetőek, olyan információkat és egyszerű technikákat tartalmaznak, amelyek jelentősen segítik a tünetekkel való megküzdést. A kiadványokból az érintettek megtudhatják, hogyan küzdjenek meg a posztcovidszindróma mentális tüneteivel, kitől és mikor kérhetnek segítséget, milyen technikákat, önsegítő módszereket alkalmazhatnak saját magukon, és milyen egyszerű eszközökkel segíthetik például az alvás javítását vagy a biológiai ritmus helyreállítását. Hasznos tippet nyújtanak a szakemberek a hangulat javításához, a hétköznapi tevékenységek fokozatos újraindításához és az örömtelenség leküzdéséhez is.

Kapcsolódó írásaink