Belföld

Fidesz: A baloldal mindent újra tönkretehet az adóemelésekkel

Vannak kormányok, amelyek a válságok árát az emberekkel és a vállalkozásokkal fizettetik meg, pénzt hajtanak be és adót emelnek. Mi a válságban sem ezt az utat választottuk - hangsúlyozta a közösségi médiában közzétett videójában Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Ahhoz, hogy Magyarország tovább erősödjön, meg kell védenünk a munkát terhelő alacsony adókat - hívta fel a figyelmet.

Fidesz: A baloldal mindent újra tönkretehet az adóemelésekkel
Zsigó Róbert úgy fogalmazott: A baloldalon ma is az a Gyurcsány Ferenc akar visszatérni a hatalomba, aki kormányzása alatt „agyonadóztatta” a vállalkozásokat, a kisvállalkozókat, a munkát és a dolgozókat is
Fotó: MH/Purger Tamás

A munkát terhelő adók csökkennek, a gazdaság nő.

"A járvány sok mindent megváltoztatott és félő volt, hogy oda lesz minden, amiért az elmúlt években megdolgoztunk. Vannak kormányok, amelyek a válságok árát az emberekkel és a vállalkozásokkal fizettetik meg, pénzt hajtanak be és adót emelnek. Ez a kormány a válságban sem ezt az utat választotta" - mutatott rá a kormányszóvivő.

A magyar vállalkozásoknak Európa legalacsonyabb társasági adóját biztosítjuk és számos kisadót is csökkentettünk. A járvány ellenére is kitartottunk az adócsökkentés politikája mellett, mert 2010 óta bizonyított.

Amióta a munkát terhelő adók csökkennek, a gazdaság nő, és a bérek emelkednek. Ahhoz Magyarország tovább erősödjön, meg kell védenünk a munkát terhelő alacsony adókat. Sőt, készen állunk a további adócsökkentésekre, hogy több pénz maradjon a magyar vállalkozásoknál és a dolgozóknál - olvasható.

Objektum doboz

Arra, hogy a baloldal ismét mindent tönkretehet az adóemelésekkel, valamint arra, hogy minden eddigi gazdasági eredmény veszélybe kerülhet, a Fidesz szóvivője is felhívta a figyelmet.

Zsigó Róbert úgy fogalmazott: a baloldalon ma is az a Gyurcsány Ferenc akar visszatérni a hatalomba, aki kormányzása alatt „agyonadóztatta” a vállalkozásokat, a kisvállalkozókat, a munkát és a dolgozókat is. Karácsony Gergely pedig a napokban azt is „elkotyogta”, hogy szeretné megemelni a társasági adókulcsot, mert szerinte „irreálisan alacsony adók vannak Magyarországon” - tette hozzá.

A baloldal nem csak a levegőbe beszél, hiszen kormányzásuk alatt is egyik adóemelés követte a másikat. A válság idején is, ahelyett, hogy segítették volna a vállalkozásokat, inkább megemelték nekik a társasági adót - jelentette ki a fideszes politikus, hozzáfűtve: a kisvállalkozókat is „agyonnyomták” adókkal, a dolgozókkal a mostani jövedelemadó több mint dupláját fizettették.

Zsigó Róbert megjegyezte: a járvány alatt a baloldali vezetésű települések ahelyett, hogy segítették volna a vállalkozásokat, adókat emeltek nekik.

Ne hagyjuk, hogy a baloldal veszélybe sodorja az eddigi eredményeinket - szólított fel a szóvivő.

Hangsúlyozta, hogy a Fidesz kormányzása óta csökkenek az adók, és amióta csökkennek az adók, azóta nő a gazdaság, a foglalkoztatás és nőnek a bérek is.

Állítsuk meg azokat, akik mindezt tönkretennék, Stop, Gyurcsány!, Stop, Karácsony! - zárta gondolatait Zsigó Róbert.

Kapcsolódó írásaink