Belföld

Volner: Jakab Péter nyaka körül szorul a hurok

Azt hittem, csak Fekete-Győr András nyakát szorongatják a Momentumban, de tévedtem - írta Volner János a Facebook-oldalán, csütörtökön. A Jobbik egykori, kilépett politikusa azt is hozzátette: nincs jobb helyzetben az egykor radikális párt elnöke, Jakab Péter sem.

Volner: Jakab Péter nyaka körül szorul a hurok
Jakab Péter
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

„Most kaptam a hírt: Jakab Péter harmatgyenge szereplése miatt kitört a Jobbikban a palotaforradalom, hiszen a napnál is világosabban bebizonyosodott, hogy a Kun Béláék világát idéző aljas, uszító beszédre nincs fogadókészség a társadalomban” - írta Volner, hozzátéve, a csalódás óriási, a mértékét már csak a jobbikosok dühe haladja meg: többen is rendkívüli kongresszust és tisztújítást követelnek a pártelnök kínos lebőgése miatt - írja a politikus, majd hozzátette: sokan „csak most szembesültek azzal, hogy Jakab tényleg Gyurcsány csicskája lett, de hiába a szolgálatkészség, a Jobbik végbélkúpként oldódott fel a baloldalban”.

Objektum doboz

Ugyancsak csütörtökön, de még a délelőtti órákban Volner közleményt adott ki, amelyben tudatta: hónapokkal ezelőtt, többször is elmondta, hiába vezet utcahosszal Jakab Péter „a baloldali roncsderbin a különböző kutatások szerint, nem ő lesz a balliberális tömörülés miniszterelnök-jelöltje, hanem Karácsony Gergely”. Mert Feri így akarja - olvasható a független országgyűlési képviselő lapunkhoz eljuttatott közleményében. 

Az egész előválasztási cirkusz már akkor lefutott ügy volt, amikor kitalálták: biztosan tudni lehetett, hogy ki nyer. Pontosabban: ki fogja újabb vereségbe vezetni a baloldali összefogást 2022-ben.

„Nincs itt semmi meglepetés, eddig is tudtuk, hogy Gyurcsány a főnök. Az a Karácsony Gergely fogja megnyerni az előválasztást, aki hosszú évek óta szolgálja Gyurcsány hatalmi ambícióit és akiről nemrég bizonyította az oknyomozó sajtó, hogy már akkor dolgozott Gyurcsánynak, amikor a baloldal vezére miniszterelnökként regnált” - írta. 

„Jakab Péter hatalmas vereséget szenvedett, hiszen már selejtezőben kiesett, miközben nemrég még arról hadovált naphosszat, hogy kit fog bilincsbe verni és milyen lesz miniszterelnökként. De nem csak Jakabot darálta le Gyurcsány, Fekete-Győr András is vághatja a centit a Momentum elnökeként. A magam részéről valószínűnek tartom, hogy Orosz Anna az első adandó alkalommal el fogja mozdítani a harmatgyenge pártelnököt, már csak az a kérdés, hogy a 2022-es bukást el akarja-e vitetni vele. Vélhetően igen” - tette hozzá Volner János. 
 

Kapcsolódó írásaink

Fekete-Győr lemaradt, mint a borravaló

ĀA Gyurcsány-show első fordulójának finisében sok volt az eszkimó és kevés a fóka, túl sok a szavazat és túl kevés a számlálóbiztos – eredmény csütörtökön