Belföld

Feleségem a haverom ellen, avagy Gyurcsány nyert az előválasztáson

Gyurcsány Ferenc nyerte a baloldali előválasztási színjáték első fordulóját Deák Dániel politológus szerint. Az elemző az eddig kiszivárgott adatok alapján arról beszélt: egyértelmű, hogy a DK elnöke mindenkit maga alá gyűrt a baloldalon, így szinte teljesen mindegy, hogy melyik miniszterelnök-jelölt végez végül az élen, a győztes valójában Gyurcsány Ferenc – közölte az M1 Híradója.

Feleségem a haverom ellen, avagy Gyurcsány nyert az előválasztáson
Karácsony Gergely lehet Gyurcsányné igazi kihívója
Fotó: MH/Purger Tamás

„Lassabban halad a vártnál a számlálás” – így kezdte bejegyzését az Előválasztás 2021 közösségi oldala. Hivatalos adatokat ugyan nem tudni, de különböző hírportálokon kiszivárgott információk megjelentek a miniszterelnök-jelölti versenyről.

Ezek szerint Gyurcsányné áll az első helyen, a második Karácsony Gergely, őket követi Márki-Zay Péter, majd Jakab Péter és Fekete-Győr András. Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint: ez a sorrend és az előválasztási színjáték maga is egyértelműen azt mutatja, hogy Gyurcsány Ferenc nyert. 

Egyértelműen kijelenthető, hogy Gyurcsány Ferenc nyert ezzel az előválasztási folyamattal, hiszen a számára fontos szereplők vannak ott a második fordulóban: A felesége, a legmegbízhatóbb szövetségese, és Karácsony Gergely, egy olyan politikus, akivel már a fővárosban egy nagyon jó együttműködési modellt alakítottak ki, tehát gyakorlatilag bábként tudja mozgatni Karácsony Gergelyt Gyurcsány Ferenc – fogalmazott Deák Dániel.

Az elemző szerint az előválasztással Gyurcsány Ferencnek az a célja is sikerült, hogy leszámolt ellenfeleivel: Jakab Péterrel és Fekete-Győr Andrással, akik beállhatnak a sorba és végrehajthatják a DK utasításait a jövőben.

A Gyurcsány-show első fordulójának finisében sok volt az eszkimó és kevés a fóka, túl sok a szavazat és túl kevés a számlálóbiztos - írtuk korábban az előválasztásnak hívott színjátékról, melynek rendezője Gyurcsány Ferenc.

Jakab Péter a jelenlegi információk szerint a második fordulóról Fekete-Győrrel együtt lemarad. „Köszönöm mindenkinek, aki szavazott, és köszönöm mindenkinek, aki meg is számolja. A rezsim megpróbálta ellehetetleníteni az előválasztást. Ünnep lett belőle. A demokrácia ünnepe. A nép nem betiltható!” – így kommentálta távirati stílusban a Gyurcsány-show bohóca, Jakab a kiszivárgott eredményt.

Kapcsolódó írásaink

Fekete-Győr lemaradt, mint a borravaló

ĀA Gyurcsány-show első fordulójának finisében sok volt az eszkimó és kevés a fóka, túl sok a szavazat és túl kevés a számlálóbiztos – eredmény csütörtökön

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom