Belföld

Szlávik János: Még mindig rengeteg oltásellenes ember van hazánkban

Koronavírus-járvány

Húsz beteg elhunyt és újabb 1183 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte hétvégi járványadatokat a Koronavirus.gov.hu hétfőn, kiemelve: eddig 5 879 178 embert oltottak be itthon, közülük 5 630 587-en a második, 714 ezren már a harmadik adag vakcinát is megkapták.

Szlávik János: Még mindig rengeteg oltásellenes ember van hazánkban
Szlávik János
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A kormányzati portál adatai szerint az aktív fertőzöttek száma 7923. Kórházban 478 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 71-en vannak lélegeztetőgépen. Egyúttal hangsúlyozták, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért arra kérik őket, hogy regisztráljanak és oltassák be magukat mielőbb, mivel a beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. „Még mindig rengeteg oltásellenes ember van hazánkban, egyesek pedig gyakorlatilag bármit elhisznek a vakcinákkal kapcsolatban” – erről Szlávik János beszélt a TV2 Mokka című műsorában.

A Dél-pesti Centrumkórház vezető főorvosa elárulta, nemrég maga is belefutott egy álhírbe: „Ez egy élő példa: India egyik államában legyőzték a koronavírust egy féregirtó segítségével. Ez volt a hír” – mesélte a főorvos, aki miután utánaolvasott, megtudta, India államában valóban legyőzték a fertőzést, azonban nem féregirtó, hanem a védőoltások segítségével.

Kapcsolódó írásaink