Belföld

Nyomorban élők helyzetével élt vissza a Jobbik ózdi jelöltje?

A hat ellenzéki párt arra szövetkezett, hogy nem csak egy egyszerű kormányváltást hajtanak végre, hanem egyben korszakváltást is, amely „felszámolja a Fidesz végtelenül aljas és primitív mentalitását és eszközeit”. Sajnos több jel mutat arra, hogy a Jobbik ózdi jelöltjének, Farkas Péter Barnabásnak nem sikerült ezt a mértéket megugrania.

Nyomorban élők helyzetével élt vissza a Jobbik ózdi jelöltje?
Videók bizonyítják, hogy valaki Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3-as számú választókerületében sorra vásárolja meg az előválasztás során a szavazatokat
Fotó: Facebook / Farkas Péter Barnab

Videók bizonyítják, hogy valaki Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3-as számú választókerületében sorra vásárolja meg az előválasztás során a szavazatokat, a legmélyebb szegénységben élőktől - számol be a PestiBulvár.

„Muszáj volt mennem, még kenyér sem volt a házban!” – mondja a kérdezőnek egy asszony. „Háromezret adtak megmondom őszintén, nekem jól jött testvérem, nem volt még kenyér sem itthon a gyerekeknek, muszáj voltam elmenni.”

A videóból kiderül, hogy egy szakállas ember volt gyűjteni a szavazatokat, míg a másik asszony mondja is, a Farkas gyerek volt az, feltételezhetően Farkas Péter Barnabásra gondolva.

Mindez teljes ellentétben van azzal az etikai kódexszel, melyet minden jelölt és jelölő szervezet elfogadott.

Visszaélni a legnagyobb nyomorban élők helyzetével vállalhatatlan, mindazon túl, hogy az így szerzett szavazatokat érvénytelennek kell tekinteni!

Farkastól mindenképpen magyarázatot vár a közvélemény, vajon őt emlegették-e a videókban.

Ha ez így van, akkor most az lenne a legbölcsebb megoldás tőle, hogyha önként visszalépne a jelöltségtől, mivel nem ez lenne első botránya az előválasztás alatt. Először azzal bukott le, hogy pénzt adott azért, hogy valaki egy lejárató szöveget olvasson fel az MSZP jelöltjéről, majd egy félreérthetetlen kézmozdulat miatt került a címlapokra, melyről egy Katowicében, a Szilézia történetét bemutató múzeumban készült fénykép tanúskodik.

Objektum doboz
Objektum doboz
Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Jobbikos integetés

ĀNáci karlendítésre hasonlító mozdulat miatt fogott szánalmas magyarázkodásba egy jobbikos alpolgármester

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom