Belföld

Káosztérképet rajzol a fővárosi politika

Karácsony Gergely nem ér rá Budapesttel foglalkozni, Erzsébetváros is inkább saját kezébe vette a köztisztaság ügyét

Egyre több baloldali politikusnál telt be a pohár Karácsony Gergely főpolgármester Budapestet káoszba vezető politikája miatt.

Káosztérképet rajzol a fővárosi politika
Talán sosem ér véget a fővárosi utakon zajló munka és a forgalomkorlátozás
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A héten a DK-s Niedermüller Péter vezette Erzsébetváros megelégelte a Budapestet elborító szemétözönt: a VII. kerületiek szerint a Fővárosi Közterület-fenntartó nem képes biztosítani a tisztaságot a Damjanich utcában, a Dózsa György úton, az Erzsébet körúton, a Károly körúton, a Rákóczi úton, a Rottenbiller utcában, a Thököly úton, a Baross és a Lövölde téren. Ezt orvosolandó, a testületi ülésre benyújtott előterjesztés szerint Erzsébetváros saját takarítócége kiterjeszti takarítási feladatait a fővárosi területekre úgy, hogy erről a fővárossal megállapodás nem született, ezért a kerületi önkormányzat saját pénzéből igyekszik rendet tenni.

A főpolgármesterként csődöt mondó Karácsonyt ezután csütörtökön az ugyancsak DK-s fővárosi tanácsadó, Kálmán Olga oktatta ki nyilvánosan közösségi oldalán az elviselhetetlen dugók miatt, és felhívta főnöke figyelmét: „Budapest közlekedési nehézségeire a legegyszerűbb rávágni, hogy mindenki közlekedjen BKV-val vagy biciklivel” – írta a volt televíziós. Korábban már írtunk róla, hogy a fővárosi dugók oka az az átgondolatlanság, amely Karácsony Gergely főpolgármesterré választása óta tapasztalható.

Jó példa erre, hogy a nyár elején komoly fennakadásokat okozott a Fehérvári út és az Október huszonharmadika utca találkozásánál a villamospálya felújítása, ami kisebb szünetet követően lett újra kaotikus, miután tereléseket alakítottak ki a kereszteződésben. Ezúttal közműfelújítás miatt zárták le az Október huszonharmadika utca Petőfi híd felé vezető oldalát, így mindkét irány forgalma a városból kifelé vezető oldalon halad két-két sávban. Hasonló a helyzet a Blaha Lujza tér környékén, ahol a Népszínház utcában torlódó autók miatt a tömegközlekedés is akadozik.

Másutt, ahol esetleg a felújítások közben megindulhatna a forgalom, rögtön korlátozásokat vezetnek be, miként Erzsébetváros belvárosi részén történt. A folyamatos fennakadásokkal már nem is foglalkozik Karácsony Gergely, akit jól láthatóan a főpolgármesteri teendői helyett az ellenzéki előválasztás köt le, és országos turnén próbálja meggyőzni „sikerességéről” a választókat.

Kapcsolódó írásaink