Belföld

Vannak fotói a 2006-os eseményekről? Küldje el!

A 15 évvel ezelőtti véres eseményeket dokumentáló felvételeket gyűjtené össze a XXI. Század Intézet: arra kérik a polgárokat, hogy akiknek vanna fotóik, videóik küldjék el azokat.

Vannak fotói a 2006-os eseményekről? Küldje el!
Az őszödi beszéd utáni tüntetéseken a rendőrség rátámadt a demonstrálókra
Fotó: MH

„2006 októberében békésen ünneplő magyarokat vertek véresre Budapest utcáin. Gyurcsány Ferenc, akkori miniszterelnök, Petrétei József miniszter és az akkori budapesti rendőrfőkapitány, Gergényi Péter utasítására gumilövedékekkel lőtték őket, könnygázgránátokat vetettek be ellenük. Földre tiport, magatehetetlen polgárokat rugdostak, gumibotoztak. A rendőrökről levetették az azonosító jelvényeiket és ellenünk fordították őket” - olvasható a XXI. Század Intézet honlapján.

„A borzalmak közepette is sok-sok ünneplő kezében volt telefon, kamera, fényképezőgép: fotók, film- és hangfelvételek ezrei készültek el. Azért, hogy súlya legyen az ellenünk elkövetett erőszaknak, a XXI. Század Intézet felhívással fordul mindazon honfitársainkhoz, akik jelen voltak, akik átélték és rögzítették a brutalitásokat. Arra kérjük őket, küldjék el fényképeiket, filmjeiket, hangfelvételeiket, hogy soha, senki ne állíthassa: mindez nem történt meg!” - olvasható a felhívásban.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink