Belföld

Karácsonyt ismét füllentésen kapták

A főpolgármester egyetemi oktatóként több mint a dupláját kereste ahhoz képest, amit nemrégiben állított

Karácsony Gergely kétszer annyit keresett adjunktusként 2008-ban, mint amennyiről a múlt heti nyilatkozataiban beszélt – tudta meg a Magyar Nemzet.

Karácsonyt ismét füllentésen kapták
Egykori fizetése feléről mostanra elfelejtkezett a Corvinus adjunktusa
Fotó: MH/Purger Tamás

A főpolgármester egy múlt heti fórumon azt állította a Médiaworks Hírcentrumának kérdésére, hogy nagyjából százezer forintot keresett, ám a lap birtokába jutott információk egyértelműen cáfolják Karácsony Gergely szavait.

A Corvinus Egyetemen az Oktatási Hivatal megállapítása szerint jogszerűtlenül alkalmazott baloldali politikus fizetése már 2008-tól havi 218 ezer forint volt, vagyis több mint a duplája, mint amennyit az elmúlt héten állított. A hazugságspirálba keveredő főpolgármesterről az utóbbi időszakban az is egyértelműen kiderült, hogy kivételezett személyként haladhatott előre a ranglétrán, amikor egy szűk, korrupt baloldali elit támogatását élvezte. Nem véletlenül kerül minden kérdést, amely a Gyurcsány Ferenc számára végzett tanácsadói tevékenységével összefügg, hiszen cége, a Social Report Bt. mintegy huszonötmillió forintnyi megbízást kapott a Gyurcsány-kormánytól.

Karácsony Gergely jellemző módon reagált az Oktatási Hivatal jelentésére is, amely harminckét oktató foglalkoztatását vizsgálta, ám egyedül a főpolgármester esetében talált szabálytalanságokat, pél­dául hiányzott a nyelvvizsga vagy az ezzel egyenértékű, államilag elismert oklevél. Ezt követően minden felelősséget az egyetemre hárított, sőt szerénytelenül megjegyezte: a Corvinus akkor lett az ország legszínvonalasabb politikatudományi képzőhelye, amikor ő ott dolgozott. Ennek ellenére az őszödi beszédről azóta sem tud véleményt formálni.

A Párbeszéd és az MSZP miniszterelnök-jelöltje azonban nem először keveredik ellentmondásba, korábban nyelvvizsgájáról is valótlanságot állított, míg a pártja honlapján közzétett bemutatkozásában az szerepelt, hogy 2007-ben az ELTE ÁJK Politikatudományi Intézetében doktori (PhD) fokozatot szerzett, amelyről szintén kiderült, hogy nem igaz.

Kapcsolódó írásaink

Komédiába fulladhat a baloldali előválasztás

ĀAz MSZP elnöke szerint tudatosan hagyhattak nyitva egy informatikai kaput, amely az előválasztási rendszer leállását okozhatta, ezután szándékosan igyekeztek megtéveszteni a választókat