Belföld

Budapesten találkoztak Magyarország barátai

A Magyarország Barátai Alapítvány 2011-ben azzal a céllal jött létre, hogy erősítse a kapcsolatot az anyaországban és a diaszpórában élő magyarok között, illetve elősegítse, hogy a nagyvilágban ne a média és a politikai ellenfelek által eltorzított, hanem valós kép alakuljon ki hazánkról – közölte Facebook bejegyzésében Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára.

Budapesten találkoztak Magyarország barátai
Az idei találkozót a Budavári Palotanegyed szívében, a régi pompájában tündöklő, új funkciót kapott Lovarda épületében tartották
Fotó: Facebook/Orbán Balázs

A koronavírus-járvány miatt elmaradt találkozókat is pótolva, az Alapítvány most pénteken megrendezett konferenciája lehetőséget adott arra, hogy Magyarország barátai első kézből tájékozódjanak az ország ügyeiről. 

A konferencián Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett, és előadást is tartott a részvevőknek.

Objektum doboz

Az idei találkozót a Budavári Palotanegyed szívében, a régi pompájában tündöklő, új funkciót kapott Lovarda épületében tartották.

Az államtitkár kiemelte: Üzenetértékű a XX. század viharai által elpusztított várnegyed újjáépítése, a magyar állami és kulturális élet egyik megszűnt központjának helyreállítása is, mert azt a hitet jelképezi, hogy a XXI. században Magyarországot a magyar szellem és a sajátos magyar küldetés újrafelfedezése viheti sikerre.

Köszönjük Magyarország barátainak, hogy a nehezebb utat választva, az éppen aktuális politikai és média fősodorral szemben is kiállnak hazánkért s a tényeken alapuló, egymás iránt tiszteletet mutató nemzetközi diskurzus fontosságáért! – zárta bejegyzését Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára.

Kapcsolódó írásaink