Belföld

Nagycsaládosok díjazták a Mészáros Csoportot

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete a Bölcső-díj Arany fokozatában részesítette a Mészáros Csoportot a nehéz helyzetben élő nagycsaládosok nyári üdültetéséért. Az elismerést Mészáros Lőrinc vette át a NOE elnökétől a szervezet ünnepi közgyűlésén.

Nagycsaládosok díjazták a Mészáros Csoportot
Az elismerést Mészáros Lőrinc (b) vette át a NOE elnökétől a szervezet ünnepi közgyűlésén
Fotó: Mészáros Csoport

Tavaly és idén nyáron csaknem 1200 nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsalád nyaralhatott a Mészáros Csoport jóvoltából. 2020-ban a zalakarosi Hunguest Hotel Freyaban, a gyulai Hunguest Hotel Erkelben és a Balatontourist füredi, révfülöpi, valamint akali kempingjeiben, idén pedig a gyulai Hunguest Hotel Erkelben és a Balatontourist balatonfüredi és révfülöpi kempingjeinek mobil- és üdülőházaiban pihenhettek a rászoruló családok. Az üdültetés 400 millió forintos költségét a Mészáros Csoport állta - írja sajtóközleményük.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete három és fél évtizede tevékenykedik a nagycsaládok érdekében, a civil szervezet egyik legnagyobb elismerése a nagycsaládosokat anyagilag támogatóknak járó Bölcső-díj. Az elismerés Arany fokozatát idén a NOE elnöksége – mások mellett – a Mészáros Csoportnak ítélte meg, az elismerést a cégcsoport nevében Mészáros Lőrinc vette át a Szent Margit Gimnázium dísztermében szervezett díjátadó ünnepségén. A méltatás során elhangzott, a Mészáros Csoportnak köszönhetően olyan családok vehettek részt az ingyenes üdültetésben, akik közül sokan már évek, évtizedek óta nem tudtak elmenni közösen nyaralni, így ez az élmény sok gyermek számára egy életre szólt - áll a szövegben.

Kiemelik: a díjazással egyidőben újabb adományokról döntött a Mészáros Csoport: az évente átlagosan 4500 csecsemő mentéséről és szállításáról gondoskodó Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány új mentőkocsi beszerzését 10 millió forinttal, a szívátültetésen átesett betegek gyógyulását elősegítő Szív a Szívért Alapítványt szintén 10 millió forinttal, a fogyatékkal élő fiatalok gondozását vállaló Együtt a Sérült Emberekért Alapítványt pedig 5 millió forinttal támogatják a Mészáros Csoport építőipari cégei, a Fejér B.Á.L., a V-Híd és a ZÁÉV. - írják a közleményben.