Belföld

Hallgassa meg Gyurcsány Ferenc őszödi böszmeségeit!

Gyurcsány Ferenc szájából hangzott el a mára negatív előjellel ugyan, de legendássá vált őszödi beszéd 2006. május 26-án az azt megelőző másfél év kormányzásáról. Az őszödi beszéd 15 évvel ezelőtt, 2006. szeptember 17-én szivárgott ki, és a rendszerváltás utáni évek egyik legsúlyosabb politikai válságát okozta. Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde tele volt bicskanyitogató, a teljes magyar társadalmat sokkoló részletekkel. Megmutatta, hogy mit gondol az általa lenézett választókról, az országról, miközben mit sem sejtett arról, hogy az egész ország politikáját megváltoztatja vele.

Hallgassa meg Gyurcsány Ferenc őszödi böszmeségeit!
Tizenöt éves Gyurcsány őszödi beszéde
Fotó: MH

Tizenöt évvel ezelőtt hangzott el zárt körben, a szocialista frakció tagjai előtt Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde a balatoni kormányüdülőben.

A magyar baloldal azóta eltelt 15 évének színvonalát tükrözi, hogy a beszéd után bukásra ítéltetett Gyurcsány nemcsak, hogy tagja lehet bármilyen politikai szerveződésnek, de ő maga a balliberális tábor vezetője, az úr a háznál, aki kényére-kedvére irányíthatja a körülötte lévő politikusokat.

Hallgassa meg az őszödi beszéd leghíresebb sorait, majd a legfontosabb részleteket tartalmazó „best of”-válogatást, illetve a teljes változatot is alább!

Objektum doboz
Objektum doboz

Megérkezett az Elk*rtuk hivatalos előzetese

Újabb titkokról rántja le a leplet az Elk*rtuk című film trailere. Az őszödi beszéd utáni zavargásokat feldolgozó politikai krimi hosszú előzetese csütörtöktől látható.

Az első képkockák alapján 2006-os forradalmi hangulatot és az MTV székház ostromát is döbbenetes hitelességgel sikerült visszaadniuk az alkotóknak, és egy újabb fontos titok is kiderül, ugyanis Magyarország bukott miniszterelnöke, Gyurcsány Ferenc is feltűnik az előzetesben.

Erről többet itt olvashat, ahol a videót is megtekintheti!

Kapcsolódó írásaink