Belföld

Megérkezett az Elk*rtuk hivatalos előzetese

Csütörtök délelőtt egy futár hozott egy pendriveot a Magyar Hírlap szerkesztőségébe. Az adathordozón a Gyurcsány Ferenc hazugságbeszédéről készült film hivatalos előzetesét találtuk.

Megérkezett az Elk*rtuk hivatalos előzetese
Az Elk*rtuk című nagyjátékfilm plakátja
Fotó: MEGAFILM

Újabb titkokról rántja le a leplet az Elk*rtuk című film trailere. Az őszödi beszéd utáni zavargásokat feldolgozó politikai krimi hosszú előzetese csütörtöktől látható.

Az első képkockák alapján 2006-os forradalmi hangulatot és az MTV székház ostromát is döbbenetes hitelességgel sikerült visszaadniuk az alkotóknak, és egy újabb fontos titok is kiderül, ugyanis Magyarország bukott miniszterelnöke, Gyurcsány Ferenc is feltűnik az előzetesben.

Kálmán Olga egy archív felvételen faggatja az őszödi beszéddel kapcsolatban. A műsorvezetőnő kérdésére, miszerint „ön ezzel elismerte, hogy a miniszterelnöksége alatti másfél-két évben hazudott ennek az országnak? Gyurcsány annyit tud felelni: „Ennél egy picikét próbáljunk meg... csipettel elvontabban beszélni erről.”

A premierig csupán egy megválaszolatlan kérdés maradt hátra: vajon ki játssza a volt miniszterelnököt az első, valós eseményeken alapuló magyar politikai krimiben?

Objektum doboz

Korábban, ahogy lapunk is beszámolt róla, a forgalmazó megosztotta a film plakátját, mely ezen cikk borítóképeként is szerepel.

A filmet október 21-én mutatják be a magyar mozik, a film 16 éven felülieknek ajánlott.

A film története szerint amikor a fiatal, ambiciózus elemzőlány rájön, hogy a főnöke részt vett egy botrányos miniszterelnöki hangfelvétel kiszivárogtatásában, úgy dönt, fényt derít az igazság részleteire, hogy azzal jobb pozíciót zsarolhasson ki magának. Nyomozásba kezdenek az MTV-nél gyakornokként dolgozó szerelmével, de a lány lebukik a főnöke előtt, és a fiatalok egy nagy hatalmú kör célpontjává válnak. Ezért miközben a beszéd kiszivárogtatásának hátterét, a tévészékház ostromának részleteit és a budapesti rendőrattakok ellentmondásait kutatják, nem csak a karrierjük kerül veszélybe.

A filmet a Megafilm gyártja, a producerek Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya. Az alkotást az elismert angol rendező, Keith English rendezte, operatőre a barcelonai Josep. M. Civit, a forgatókönyvet pedig Bendi Balázs írta. A főszerepet Bánovits Vivianne alakítja, mellette Mőzes András, Bokor Barna, Gubás Gabi, Bede-Fazekas Szabolcs, Zayzon Zsolt, Szőke Richárd, Trill Zsolt és Csőre Gábor tűnnek fel.

Kapcsolódó írásaink