Belföld

„A szülőhelyét az ember a Gondviselőtől kapja”

Balaicz Zoltán, az Év polgármestere: Zalaegerszegen a lokálpatrióta összefogás minden pillanatban tetten érhető

Szarvason adták át tegnap az Év polgármestere díjat, amelyet idén Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere érdemelt ki, akit 2019-ben közel hetvenszázalékos többséggel választottak újra 2014-es, első megválasztása után. Kitüntetése és munkája érzelmi hatásairól nyilatkozott a Magyar Hírlapnak.

„A szülőhelyét az ember a Gondviselőtől kapja”
A sikerhez az összefogás, a csapatmunka jelenti a kiindulási pontot – vallja Balaicz Zoltán
Fotó: MH

– Mi a polgármesteri hitvallása?

– Az ember a szülőföldjét nem választja. A szülőhelyét, ugyanúgy mint a szüleit, az ember a Gondviselőtől kapja. Ezért ahhoz különös tisztelettel és elkötelezettséggel kell viszonyulnia. Mindig is hittem abban, hogy vannak dolgok, amiket nem mi választunk meg. A családunk, a környék, ahol élünk, a városunk. Mi, zalaegerszegi emberek büszkék vagyunk erre a településre, hiszen ez mi magunk vagyunk. Minden, ami körülöttünk van. A sok apróság, aminek egésze a várost alkotja. Az élet egyik legnagyszerűbb és legmegtisztelőbb feladatának tartom, hogy szülővárosom, Zalaegerszeg polgármestere lehetek.

A zalai megyeszékhely vezetőjének lenni nagy büszkeség, de a dicső múlt miatt komoly felelősség is. Pártolni a modernizációt, de megtartani az értékeket és a hagyományokat. Zalaegerszeg nemcsak város, hanem otthon is. Az első anyai tekintet, az apai bátorítás, a nagyszülők bölcsessége, az első lépések, az első tanítási nap, az iskolák, a tanítók és a tanárok, a feleségem, a kisfiam, a családom, a barátaim – küzdelmek, sikerek és kudarcok elválaszthatatlanul kötnek Zalaegerszeghez. Tamási Áron szavait kölcsönvéve: a világon az a legfontosabb, hogy valahol otthon legyünk benne. Én akárhol is vagyok a világban, csak Zalaegerszegen vagyok otthon!

– Mit gondol, minek köszönhető az elismerés, a népszerűsége?

– A célom alázattal, szerényen, becsülettel és szorgalmasan dolgozni a városért. De ezt természetesen nem csak én gondolom így, hanem az egész városvezetés és képviselő-testület is. Ennek köszönhetően az elmúlt években számos gazdaságfejlesztő, életminőség javító beruházást sikerült megvaló­sítani, amit érzékelnek a városlakók is.

Emellett kiemelném, hogy a lokálpatrióta összefogás Zalaegerszegen mindenütt és minden pillanatban tetten érhető, ami jól mutatja, hogy a sikerhez az összefogás, a csapatmunka jelenti a kiindulási pontot. Ezért gondolom úgy, hogy ez az elismerés valójában egy csapat, egy közösség, egy város közös sikere. Bár az egész város munkájának elismeréseként tekintek a díjra, sok erőt ad a további személyes munkámhoz, sok feladatot szeretnénk még megoldani.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom